JOŠ JEDAN ŠOK U ARENI: Partizan bez Evrolige, Smit u zadnjoj sekundi srušio šampiona!

Košarkaši Partizana poraženi u dramatičnoj završnici od Cedevite 81:79 košem Nolana Smita u poslednjim sekundama utakmice

Kakav šok u Beogradu! Košarkaši Partizana  neće igrati u Evroligi sledeće sezone, jer su poraženi od Cedevite 81:79 u polufinalu ABA lige, košem u poslednjim sekundama Nolana Smita.

Kakva sudbina za crno -bele. Na dan kada je Dušan Kecman pogodio legendarnu trojku u Zagrebu za titulu 2010. Partizan je poražen na isti način!

Beograđani su imali prednost 79:78 samo četiri sekunde pre kraja, ali su promašili šut u napadu. Loptu je uhvatio Nolan Smit, brzo pretrčao preko terena i jedva u poslednjoj sekundi šutnuo sa jedne noge.

Lopta je skakutala po obruču i na kraju ušla u koš za radost igrača Cedevite. Prava šteta za srpskog šampiona i za Sašu Pavlovića koji je odigrao odlično i ubacio 25 poena uz 5 rampi. na ovom meču.

- Ovo je najgori poraz i najgori dan u mom životu - rekao je Pavlović.

Utakmica je odigrana na mahove sa dosta preokreta u rezultatu, a ekipe su se smenivale u vođstvu.

Najpre je Cedevita vodila 16 poena razlike (33:17) a potom je Partizan vodio 11 razlike (73:62) početkom četvrte četvrtine, a na kraju je sve stalo u poslednja dva minuta.

Partizan na ovom meču bodrio i bivši as Jan Veseli koji je došao nekoliko minuta pre početka meča u Arenu i dobio ovacije navijača., ali očigledno da im nije doneo sreću.

Ekipe su se smenjivale u vođstvu u poslednje dva minuta, a onda je Partizan sa 79:78 ušao u poslednji minut. Međutim, nisu uspeli da poentiraju, ali nisu uspeli ni igrači Cedevite.

Ponovo je Partizan imao napad, Tepić je promašio šut, a Nolan uhvatio loptu i poentirao.

Inače, Cedevita je odigrala jako dobro u prvom poluvremenu i nakon 20 minuta imala je prednost 40:35.

U nastavku meča, mašinerija crno -belih nošena hukom 12.000 navijača, počela je da gazi Cedevitu.  Ponovo je usledila ubitačna serija, ovoga puta 11-3 i srpski tim je poveo prvi put na meču 46:43.

Inače ekipu Partizana na ovom meču, ali iz lože bodrio je i centar Minesote, Nikola Peković...

Imao je Partizan u dva navrata dobru prednost 51:45, a zatim i 73:62, ali su se gosti vraćali i na kraju uveli meč u neizvesnu završnicu sa dramatičnim krajem.

Sastavi:

PARTIZAN: Tepić 8, Lovernj 10, Pavlović 25, Dalo, Milutinov 2, Bogdanović 15, Gagić 8, Musli, Šalić, Andrić, Bezbradica, Bertans 8

CEDEVITA: Mazalin, Zubčić 4, Ramljak 9, Babić 12, Delaš, Smit 12, Rej 7, Suton 10, Bilan 14, Nurkić 13, Batić, Baždarić.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA