Vlasnik Klipersa doživotno izbačen iz NBA zbog rasizma!

Komesar NBA lige izrekao oštre kazne Donaldu Sterlingu i pokazao kako će se ubuduće u najjačoj ligi na svetu obračunavati sa rasističkim izjavama

  • 2

Komesar NBA lige Adam Silver je objavio na konferenciji za novinare da je vlasniku LA Klipersa Donaldu Sterling doživotno zabranjeno da se bavi košarkom ili nekim poslom koji ima veze sa ovim sportom.

Nakon što je vlasnik ekipe iz Los Anđelesa priznao da je na kaseti na kojoj se mogu čuti rasističke izjave njegov glas, prvi čovek najjače lige na svetu izrekao je oštru kaznu. Osim doživotne suspenzije Silver je najavio da će insistirati da se po hitnom postupku pokrene proces prodaje kluba nekom drugom.

Takođe Sterling će morati da plati kaznu u iznosu od 2,5 miliiona dolara. Kako se saznaje nekoliko grupacija koje žele da se nadmeću u želji za vlasništvo nad Klipersima već je ponudilo milion dolara za kupovinu franšize.

Podsetimo, nakon što se u javnosti pojavila njegova izjava kada je prokomentarisao da ne želi da se njegova devojka druži sa crncima iako ona sama ima afroameričko poreklo, prvo su igrači Klipersa u znak protesta nosili majice obučene naopako, a mnoge javne ličnosti i sportisti su iskazali svoje negodovanje zbog ove izjave.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA