Zvezda velikim preokretom nokautirala Partizan!

Crveno-beli su uspeli da nadoknade čak 15 poena zaostatka sa poluvremena i slave u derbiju 75:72

  • 42
KK Partizan – KK Crvena zvezda, slavlje, Dmarkus Nelson Foto: Marko Todorović

Novi težak poraz za Partizan! Crvena zvezda je uspela da savlada crno-bele sa 75:72 u meču 5. kola košarkaške lige Srbije, kojim su crveno-beli postali jedini neporaženi tim takmičenja.

Tim Duška Vujoševića je posle poraza od Cedevite u zadnjim trenucima, doživeo još jedan neuspeh u neizvesnoj završnici, a klučnu trojku meča postigao je kapiten crveno-belih Marko Simonović 18 sekundi pre kraja meča, kojom je Zvezda otišla na nedostižnih 74:70.

Pobeda crveno-belih još je veća ukoliko se zna da je Partizan na kraju prvog poluvremena vodio sa čak 15 poena prednosti.

ZVEZDIN NAVIJAČ IZBAČEN IZ PIONIRA POSLE SUKOBA SA POLICIJOM!

RADONJIĆ: UMALO DA BUDE NASTAVAK MEČA SA CIBONOM!

VUJOŠEVIĆ: SKANDALOZNO SUĐENJE ODLUČILO DERBI!

Najefikasniji u redovima pobednika bio je Ivan Radenović sa 17 poena, a dvocifreni su bili i Marjanović sa 15, Blažić sa 11 i Simonović sa 10, dok je kod crno-belih Pavlović postigao 20, a Milutinov 13.

Partizan je najviše zahvaljujući Aleksandru Pavloviću, koji je 14 od 20 poena postigao u prvom poluvremenu, ali i Milutinovu sa devet i Bertansu sa sedam poena, stekao dvocifrenu prednost u prvih 20 minuta.

Partizan je u dve serije od 10:0 i 12:2 krajem prve i druge četvrtine uspeo u tim trenucima potpuno da razbije Zvezdu u kojoj su jedini raspoloženi bili Marjanović sa 11 i Radenović sa devet poena.

Crveno-beli su zahvaljujući odličnoj igri u trećoj deonici, koju su dobili sa 22:10, utakmicu u Pioniru uveli u neizvesnu završnicu u kojoj su imali jače živce od domaćih crno-belih.

U poslednjih deset minuta ušlo se sa plus tri za crno-bele, a posle poena Nelsona na pet minuta do kraja rezultat na semaforu bio je 61:61. Iako je nedugo zatim Bogdanović trojkom, a Lovernj zakucavanje doneo plus četiri Partizanu četa Duška Vujoševića ni to nije uspela da iskoristi i trijumfuje.

Prvo je Blažič pogodio trojku, a zatim i poenima u kontri posle ukradene lopte doneo Zvezdi prvo vođstvo od prve četvrtine - 71:70. Bertans je u dva navrata u poslednje minutu bio neprecizan, posle čega je usledila već pomenuta trojka Simonovića za petu pobedu crveno-belih u košarkaškoj ligi Srbije.

KK Partizan: Tepić 6, Lovernj 10, Pavlović 20, Dalo, Milutinov 13, Bogdanović 9, Gagić 2, Musli 3, Šalić, Andrić, Bezbradica, Bertans 9.

KK Crvena zvezda: Mitrović, Lazić 7, Blažič 11, Simonović 10, Marjanović 15, Radenović 17, Katić 2, Nelson 7, Dženkins 4, Lipovij, Dragićević 2.

KLS, rezultati 5. kola:

Mega vizura - Borac 95:72

Crnokosa - Metalac 70:79

Radnički - FMP 86:54

Partizan - Crvena zvezda 72:75

Tabela: Crvena zvezda 5/0, Partizan 4/1, Radnički 3/2, Mega Vizura 3/2, Metalac 2/3, FMP 2/3, Crnokosa 1/4, Borac 1/4.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA