PETARDA U NOVOM SADU: Kojićev het-trik pečatirao pobedu nad Donjim Sremom! (VIDEO)

Crno-beli savladali Donji Srem sa 5:0 i prebacili pritisak u finišu prvenstva na Crvenu zvezdu

  • 22

Partizan se odlično spremio za gostovanje Donjem Sremu i porazio ga rezultatom 5:0 u meču 27. kola Jelen Superlige, čime je akutelni šampion ostao u nadmetanju za odbranu titule.

Zahvaljujući golovima napadača Danka Lazovića, Petra Škuletića i trostrukog strelca Nemanje Kojića, pritisak je prebačen na Crvenu zvezdu, koja od 19.30 časova igra meč na "Marakani" protiv Rada.

U prilično nezanimljivom meču, kom je prethodio minut ćutnje u čast nedavno preminulom treneru Vujadinu Boškovu, Partizan je uspeo da neutrališe sve vrline ekipe iz Pećinaca koja je ranije zadavala velike muke crno-belima.

NIKOLIĆ: I DALJE NE ODUSTAJEMO OD TITULE

Utakmicu je obeležio Kojić, koji je za 20 minuta na terenu tri puta zatresao mrežu, i sa ukupno sedam golova je izbio na prvo mesto klupske liste streleca ove sezone.

Mreža domaćih zatresla se već u šestom minutu, što je odredilo i dalji tok meča. Posle sjajnog centaršuta Nikole Drinčića na drugu stativu, na pravom mestu se našao Lazović i doneo rano vođstvo svojoj ekipi.

Iako je posle gola lopta bila pretežno u posedu domaćih, oni nisu uspeli da naprave konkretnu akciju i da ozbiljnije zaprete crno-belima. Beogradska ekipa je kontrolisala igru, da bi u finišu poluvremena, kada je kiša lila kao iz kabla, stigao i drugi gol za sigurnost pred drugo poluvreme.

Škuletić je po drugi put krenuo u soloprodor i potom sa 20-ak metara šutirao u bliži ugao i matirao Belića.

Veći deo drugog poluvremena nije bio preterano interesantan, sve dok Košutić nije ozbiljno zapretio crno-belima dobrim šutem sa 16 metara, ali je na vreme intervenisao Lukač. Nedugo potom je Lazovića na terenu zamenio heroj sa večitog derbija, Nemanja Kojić, koji je povisio rezultat u 70. minutu, na asistenciju Vulićevića.

Da se Partizanov napadač vraća u formu, dokazao je i u finišu utakmice dok su mu "grobari" pevali. Nagradio ih je sa još dva gola, i to oba puta na asistenciju strelca drugog gola Škuletića.

Naredni meč crno-beli igraju protiv Voždovca u Humskoj.

DONJI SREM: Belić, Lakićević, Prljević, Lakić-Pešić (od 76. Crnomarković), Kuzmanović, Košutić, Čordašić, Mijić, Krunić (od 74. Janković), Zec, Damnjanović (od 69. Marčeta).

PARTIZAN: Lukač, Vulićević, Trajković, Stanković, Volkov, A. Živković (od 73. Ninković), Brašanac, Drinčić, Ilić (od 60. Luka), Lazović (od 68. Kojić), Škuletić.

Jelen Superliga, 27. kolo:

subota:

Spartak – Novi Pazar  3:2

(Novaković 18, Kovačević 56, Radović 85 - Arsenijević 45, Otašević 45)

Donji Srem – Partizan 0:5

(Lazović 6, Škuletić 41, Kojić 70, 78, 88)

Javor – Vojvodina 2:1

(Milošković 4p, Vidić 32 – Ivanić 21)

Voždovac – Radnički Niš 0:0

Čukarički – Radnički Kragujevac 19.00

Jagodina – OFK Beograd 19.00

Crvena zvezda – Rad 19.30

nedelja:

Napredak – Sloboda 19.00

Tabela: Crvena zvezda 62, Partizan 62 (+1), Jagodina 43, Čukarički 42, Vojvodina 41, Novi Pazar 38 (+1), Radnički 35, Voždovac 35, Spartak 34 (+1), Napredak 32, Donji Srem 27, OFK Beograd 27, Sloboda 27, Rad 25, Radnički 24, Javor 21.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA