Atletiko izgubio, ali i dalje drži sudbinu u svojim rukama! (VIDEO)

Ekipa sa Visente Kalderona je porazom u Valensiji dala priliku Realu da ih dostigne na tabeli, koju kraljevskim tim nije iskoristio tako da i dalje sve zavisi od "jorgandžija"

  • 0

Izgleda da je velika noć fudbalera Atletiko Madrida u Londonu i plasman u finale Lige šampiona uzeo svoj danak u Primeri, jer su "jorgandžije" doživele poraz od Levantea 2:0 i time ugrozili svoju pol poziciju u trci za titulu u Španiji koju su imali uoči poslednja dva kola.

Puleni Dijega Simeonea bili su u sjajnoj poziciji da pobedom u ovom i sledećem kolu obezbede šampionsku titulu u Španiji pre poslednjeg kola i gostovanja Barseloni i obraduju svoje navijače koji na to čekaju već 18 godina, međutim, ta šansa je prokockana iako i dalje zavise samo od sebe, jer dva trijumfa u narednim mečevima im donose titulu.

No ipak, gubitak sva tri boda i dalje prvoplasiranog tima na tabeli mogao bi skupo da ih košta naročito u slučaju da Real Madrid trijumfuje nad Valensijom, ali i u jednom zaostalom meču čime bi se izjednačio sa Atletikom po broju bodova, sa time što bi "jorgandžije" bile u prednosti zbog boljeg međusobnog skora, ali i težim rasporedom, jer u poslednjem kolu idu na noge Barseloni.

Sa druge strane Levante je ovim trijumfom i praktično obezbedio opstanak u najboljoj španskoj ligi i to zahvaljujući autogolu Filipea i pogotku Barala u 69. minutu susreta. A kolika je bila nemoć gostiju iz Madrida u ovom duelu najbolje svedoči i nesportski potez Dijega Košte za koji je zaslužio isključenje.

Primera, rezultati 36. kola:

Petak

Rajo Valjekano – Atletik Bilbao 0:3

Subota

Barselona – Getafe 2:2

Malaga – Elče 0:1

Osasuna – Selta 0:2

Valjadolid – Espanjol 1:0

Nedelja

Almerija – Betis 3:2

(Dijaz 52, Vidal 77, Azez 90+4, c.k. Suso 53 - Rodrigez 60, Sevilja 71)

Levante – Atletiko Madrid 2:0

(Filipe 7 a.g., Baral 69)

Sevilja – Viljareal 0:0

Real Madrid – Valensija 2:2

(Ramos 59, Ronaldo 90+3 - Matje 44, Pareho 65)

Ponedeljak

Real Sosijedad – Granada 22,00

Tabela: Atletiko Madrid 88, Barselona 85, Real Madrid 83 (-1),  Atletik Bilbao 68, Sevilja 60…. Osasuna 35, Valjadolid 35(-1), Betis 22.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA