LUČIĆ OSVOJIO EVROKUP: Valensija demolirala Uniks za Evroligu!

Španski tim, posle trijumfa u prvom meču, slavio protiv Uniksa i u revanšu (85:73) i tako osvojio trofej koji donosi učešće u Evroligi naredne sezone

  • 6

Spasili su se košarkaši Uniksa katastrofe u prvom meču protiv Valensije kada su, posle minusa od 30 poena, spustili razliku na 13, ali su samo odložili debakl pošto su gosti iz Španije slavili i u drugom meču finala Evrokupa i osvojili trofej koji im sledeće godine donosi igranje u Evroligi - 85:73.

Srpski košarkaš i nekadašnji član Partizana Vladimir Lučić, koji je dao intervju za Telegraf, je učestvovao u trijumfu sa četiri poena, pet skokova i jednom asistencijom za 19 minuta koliko je igrao.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Doelman sa 26 poena , Martinez je postigao 14, dok je van Rosom ubacio 11. U domaćem sastavu jedini raspoložen za igru bio je Gaudlok sa 22 poena, dok je Vujukas došao do 11 poena.

Kao i u prvom meču u Španiji Valensija je odlično otvorila susret. Fenomenalnom odbranom naterali su domaći tim da za prvih 10 minuta postignu samo četiri poena - 16:4. Prednost iz prve deonice porasla je i do poluvremena na koji su gosti, predvođeni Džastinom Doelmanom na odmor otišli sa +14 - 39:25.

Španci su i u nastavku krenuli u istom ritmu. Doelman je bio nezaustavljiv, a njemu se priključio i Rafa Martinez koji je u trećem delu postao drugi dvocifreni košarkaš u Valensiji. U Uniksu je koliko-toliko igrao Gaudlok, igrač koji je zadavao velike probleme Crvenoj zvezdi, ali njegova 22 poena pred poslednju četvrtinu samo su ublažili katastrofu Uniksa - 71:57.

Koliko su ostali igrači Uniksa bili inferiorni u prvih 30 minuta govori i podatak da su iza Gaudloka na listi strelaca bili Vujukas i Sokolov sa po pet poena. Mučenje Rusa nastavilo se i u poslednjoj deonici.

Valensija je igrala svoju igru i čuvala prednost koja je konstantno bila oko 20 razlike. Razigrao se tada i Lučić koji je svoje poene i ubacio u poslednjih 10 minuta. Na kraju 85:73 za Valensiju. Trofej i Evroliga sledeće sezone.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • alo

    7. maj 2014 | 19:26

    Dubljevic niej drugi srbin, nego crnogorac..

  • familija-ultra Crna Gora

    7. maj 2014 | 19:25

    Hahaahhahaha "drugi Srbin Bojan Dubljevic"!?!?!? Pa je li moguce da ste vi novinari takvi amateri ili vas je muka da se malo bolje informisete?? Vidite nase ime i ako je dobar odma je Srbin..!? Da ste vi meni zdravo,veceg CRNOGORCA od Bojana nema,igrao je za nas na EVROPSKO(ispred Vucevica(NBA)) i najvise je slavio pobjedu nad Srbijom! (Nema on ni mi CRNOGORCI nista protiv Srbije i Srba nego samo kazem da je igrao protiv vas)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA