VOJVODINA OSVOJILA KUP: Istorijski trofej na 100-godišnjicu kluba

Golovima Alivodića u 41. i Babića u 52. minutu Novosađani osvojili prvi trofej Kupa u 100-godišnjoj istoriji postojanja

  • 30

Dugo će Vojvodina pamtiti 7. maj 2014. godine! Dan kada su upisali u stranice najsvetlije istorije kluba trofej koji im je nedostajao toko ovih 100 godina koliko proslavljaju. Trofej Kupa Srbije koji im je izmicao čak šest puta, a poslednji put prošle godine upravo protiv Jagodine kojoj su večeras vratili milo za drago i slavili rezultatom 2:0 (1:0).

Ako se za neku ekipu u Srbiji moglo reći da je bila baksuzna onda je to svakako Vojvodina, koja je odigrala peto finale u poslednjih osam godina. Konstanto su teren napuštali pognute glave, ali su golovima Alivodića u 41. i Babića u 52. minutu kao pobednici izašli sa stadiona Partizana.

Veliku pomoć imali su i u najboljem igraču Jagodine Pešiću koji je u 57. minutu promašio penal. Tačnije, Žakula je odbranio. Ovim trijumfom Voša je na najbolji način vratila Jagodini za prošlogodišnji poraz (1:0), ali možda je ovako i slađe. Da se prvi trofej osvoji na proslavljanju 100-godišnjice kluba.

Jagodina je bolje ušla u finalni meč. Prvih nekoliko minuta konstantno su pritiskali gol veterana Žakule. pešić je već u 4. minutu bio u dobroj prilici, ali loša realizacija najavila je njegovo loše veče. Kako je vreme odmicalo tako se i Voša oslobađala pritiska.

Proboji Alivodića sa desne strane, šansa Milinkovića-Savića, ali i Veselinovića samo su bili uvod u ono što se dogodilo krajem prvog poluvremena. Igrao se 41. minut kada se lopta srećno odbila do Alivodića koji je potvrdio klasu i snažnim šutem matirao Đuričića. U tom momentu usledio je delirijum na tribinama, kao i na klupi Vojvodine na kojoj su svi do jednog skočili u zagrljaj strelcu gola.

Gol Alivodića naterao je trenera Jagodine da menja na pouvremenu, ali je Ćurane vrlo brzo presekao gol Babića u 52. minutu. Ubacio je Puškarić sa leve strane, a defanzivac Novosađana je naterao Đuričića da po drugi put vadi loptu iz mreže.

- Osećaj posle gola je fantastičan. Hvali svima. Saigračima, navijačima. Ne znam šta više da kažem posle svega ovoga - rekao je strelac drugog gola Babić.

Samo pet minuta kasnije Jagodina je imala idealnu priliku da se vrati u meč. Sudija Jovanetić je pokazao na belu tačku posle jedne gužve u petercu, ali je najbolji strelac Ćurana Pešić mlako šutirao u levi ugao gola koji je čuvao i sačuvao Žakula.

- Kada promašite penal, ne možete da pobedite - istakao je trener jagodine Mladen Dodić.

Posle toga bilo je jasno da će se nominalno gostujući tim teško vratiti u meč. Ubacio je Dodić u igru i Đurića, strelca prošlogodišnjeg pobedonosnog gola u finalu, međutim promene u igri nije bilo. Voša je iskusno čuvala i sačuvala stečeno vođstvo za istorijski trofej u Kupu.

- Tvorac ovoga svega svakako je i preminuli Vujadin Boškov. Čestitao bih svojoj ekipi. Mladi i poletni nisu imali pritiska. Zbog toga su i osvojili trofej - rekao je trener Novosađanja Branko ''Sosa'' Babić.

Vojvodina - Jagodina 2:0

(Alivodić 41, Babić 52)

Vojvodina: Žakula, Živković, Puškarić, Babić, Pekarić, Radoja, Poletanović (Gaćinović), Milinković-Savić, Alivodić, Veselinović (Stojanović).

Jagodina: Đuričić, Štimac, Filipović, Živanović, Mihajlović (Milinković), Cvetković, Damjanović, Mitošević (Šušnjar), Lepović (Đurić), Arsenijević, Pešić.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • iz unutrasnjosti

    7. maj 2014 | 20:00

    iz Beograda izmestiti sve sportske dogadjaje! Beogradjani su rak rana ove zemlje! Kako vas nije sramota, kakvo da je, finale je, ne mozete da napunite stadion od 30k. Stidite se, u Nisu bi bio pun stadion!

  • obaoba

    7. maj 2014 | 21:59

    Drago mi zbog Djordja Cvarkova sto vojvodina kup uzela

  • Dejan

    7. maj 2014 | 20:57

    Lepa utakmica. Samo bolje da se igralo na nekom manjem stadionu, ako vec mora bg onda stadion cukarickog na primer,mali, ali pun stadion bi bio pun pogodak.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA