Titula pred Marakanom! Golovi Milijaša i Pečnika srušili Užice! (VIDEO) (FOTO)

Ekipi Slaviše Stojanovića potrebna su samo još tri boda da prigrli titulu posle šest godina

  • 75

Titula se gotovo izvesno seli u Ljutice Bogdana! Crvena zvezda je uspela da slavi 2:0 na neugodnom gostovanju Slobodi u Užicu, zahvaljujući golovima Nenada Milijaša (4. minut) i Nejca Pečnika (39).

Pobeda u Užicu je bila neophodna crveno-belima pred preostala dva kola, tako da će već u četvrtak, kada je na programu utakmica protiv OFK Beograda na "Marakani", za kada je nezvanično najavljeno i slavlje. Ukoliko Partizan evenutalno kiksne protiv Voždovca, navijači crveno-belih mogu da slave prvi put posle šest godina.

Imajući u vidu atmosferu prethodne nedelje kada je Sloboda pretila istupanjem iz lige, utakmica je odigrana u sjajnom sportskom ambijentu, i nije bilo nikakvih nereda ni pre ni tokom utakmice. Više stotina navijača Crvene zvezde je još u petak krenulo u Užice, ne bi li bili spremni da pruže neophodnu podršku igračima koji grabe ka tituli posle šest godina.

Zvezda nije mogla na bolji način da započne ovako važan meč - prvi prekid i odmah gol! Mrđa je oboren na ivici šesnaesterca, za šta je sudija Grujić svirao slobodan udarac. Dugo se nameštao živi zid Slobode, više od minuta, dok su kraj lopte stajali Milijaš i Lazović. Na kraju je ipak šutirao kapiten, pravo kroz živi zid, i poslao loptu u donji desni ugao. Milijašu je ovo bio osmi gol u sezoni.

Šokirana Sloboda se ipak brzo dovela u red i krenula da preti, najviše preko Galvaa, koji je bio u sjajnoj prilici da matira Bajkovića ispred gola, ali ga je u poslednjoj sekundi u tome omeo Ninković. Dosta tvrdo se igrali i na sredini terena i domaći nisu oklevali da napadaju i zadaju probleme.

Kako je opadao tempo igre, tako su manjkale prilike, pa je usledio novi šok za domaće kada je vođstvo duplirao Nejc Pečnik. Sa manje od 30 metara, Slovenac je šutirao levom nogom, ne toliko jako, koliko precizno da iznenadi Rankovića na golu.

Žaliće Sloboda za šansom koju je Okuno propustio pred odlazak na pauzu - Japanac je sa pet metara imao prazan gol, ali je loptu poslao preko prečke.

Sloboda je nastavila sa nametanjem pritiska u drugom poluvremenu, zadajući dosta posla defanzivcima crveno-belih, koji su na kraju ipak uspeli da preuzmu inicijativu i drže konce do kraja meča.

SLOBODA: Ranković, Terzić, Raković, Lovrić, Gojković, Peči (od 76. Jovanović), Knežević, Maksimović, Žeravica, Okuno, Tijago.

CRVENA ZVEZDA: Bajković, Pečnik, Pavićević, Kelhar, Mijailović, Kovačević, Lazović 8od 89. Petković), Milijaš, Ninković (od 76. Savićević), Mrđa, Kasalica (od 63. Gogić).

TABELA: Crvena zvezda 68, Partizan (-1) 62, Jagodina (-1) 43, Čukarički 43, Vojvodina (-1) 41, Novi Pazar 39, Radnički Niš (-1) 36, Voždovac (-1) 36 ,Napredak 35, Spartak (-1) 34, OFK Beograd 33, Donji Srem 28, Radnički Kragujevac 28, Sloboda (-1) 27, Rad 26, Javor 25.

Parovi 29. kola (15. maj): Novi Pazar – Radnički Kragujevac, Čukarički – Radnički Niš, Spartak – Partizan, Voždovac – Rad, Donji Srem – Sloboda, Crvena zvezda – OFK Beograd, Napredak – Vojvodina, Jagodina – Javor.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA