SEĆANJE: Dan kada je Partizan igrao finale Kupa Šampiona! (VIDEO) (FOTO)

Pre 48 godina Partizan je ostvario jedan od najvećih uspeha u svojoj istoriji igrajući u finalu tadašnjeg klupskog prvenstva Evrope u kome je poražen od Real Madrida sa 2:1

  • 35

Tog 11. maja 1966. na stadionu Hejsel, pred 60.000 gledalaca, odigrana je finalna utakmica tadašnjeg Kupa Šampiona, koji je pandan današnjoj Ligi Šampiona.

Na teren izlaze dve najbolje ekipe starog kontinenta, Partizan i Real Madrid.

Bečejac, Rašović i Vasović ne dozvoljavaju igračima Reala da priđu golu, dok Galić, Hasanagić i Pirmajer stvaraju izgledne prilike za vođstvo.

Poluvreme se završava bez golova, mada ostaje žal što je udarac Hasanagića završio samo na prečki umesto u mreži. Drugo poluvreme počinje dominacijom crno-belih, koje je krunisano sjajnim golom Vasovića uz erupciju radosti na Hejselu.

Nedugo zatim, na našu veliku žalost, Real je izjednačio, a ubrzo i poveo sa 2:1, što je bio i konačan rezultat velikog finala.

Partizan je nastupio u sastavu:

Šoškić, Jusufi, Mihajlović, Bečejac, Rašović, Vasović, Bajić Kovačević, Hasanagić, Galić, Pirmajer. Trener je bio Abdulah Gegić, a “tehniko” Stanislav Virgilije Popesku.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemanja Djekic

    11. maj 2014 | 14:10

    29.05.1991.

  • grobar do koske

    11. maj 2014 | 14:20

    Svetinja ! Finale K.Sampiona i Sampion Evrope u basketu-Neprocenjivo !!! Partizan-MIT ili cudo !!! Sveto trojstvo:Partizan-Srbija-Bog !!!

  • Goran76

    11. maj 2014 | 12:50

    Samo igrao ali ne i osvojio!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA