Titula ne ide iz Mančestera: Siti je novi šampion, suze u Liverpulu (VIDEO)

U poslednje četiri godine rivali iz Mančestera, Siti i Junajted, su po dva puta osvajali Premijer ligu * Liverpulov post i dalje se nastavlja * Vidić se krvlju oprostio od crvenog dresa Đavola

  • 3

Prvi čovek engleskog fudbala je istakao da mu nije drago što će Siti biti šampion, napadač Vest Hema Endi Kerol je najavio da će sve učiniti da Liverpul bude šampion, vatrena navijačica Čekićara Keti Peri je obećala veliki koncert ako njen tim pobedi, ali ni to nije sputalo Mančester Siti, koji je samo 14 dana bio na vrhu, da osvoje četvrtu titulu u  Premijer ligi u istoriji, drugu u poslednje tri godine.

Poslednju su osvojili golovima u nadoknadi vremena, ali je na meču sa Vest Hemom već posle 50 minuta bilo jasno da će ''Itihad'' eksplodirati nakon poslednjeg sudijskog zvižduka. Na kraju, pobeda Sitija rezultatom 2:0 golovima Nasrija u 39. i Kompanija u 49. minutu. Čitav meč odigrao je i srpski reprezentativac Aleksandar Kolarov.

- Nemam reči kojima bih mogao ovo da opišem. Sjajan osećaj. Ovo je moja druga titula u tri godine- rekao je Nasri na prvom obraćanju medijima

Sitiju je u ovom meču bio dovoljan samo bod za šampionski pehar koji je za njih bio izgubljen posle poraza od Liverpula i remija sa Sanderlendom, ali su se neočekivano vratili u igru i načinili Manuela Pelegrinija tek trećim strancem koji je u debitantskoj sezoni bio prvak. Takođe, Pelegrini je postao prvi neevropljanin koji je Građanima doneo titulu.

Dakle, Pelegrini je već u svojoj prvoj sezoni prigrlio pehar koji Liverpul čeka 24 godine. I nisu ga dočekali uprkos pobedi protiv Njukasla (2:1) jer su neočekivano izgubili od Čelsija, a Kristal Palas im je za 11 minuta dao tri gola i otkinuo bod. Međutim, veliki uspeh za Redse koji se posle nekoliko sušnih godina ponovo vraćaju u Ligu šampiona.

Pored Sitija i Liverpula najelitnije evropsko takmičenje igraće i Čelsi, dok će u kvalifikacije Arsenal. Ligu Evrope će igrati Everton i Totenhem, koji je zadržao šesto mesto pred naletima Junajteda. Inače, Junajted je svakako najveće razočarenje sezone.

Poslednje kolo odigrali su 1:1 sa Sauthemptonom, u meču gde je Nemanja Vidić poslednji put oznojio dres Đavola, ali i okrvavljen napustio teren. U niži rang se sele Kardif, Fulam i Norič

Premijer liga, 38. kolo:

Kardif - Čelsi 1:2

(Belami 15 - Širle 73, Tores 76)

Fulam - Kristal Palas 2:2

(Vudrov 61, Davis - Gejl 28, 84)

Hal - Everton 0:2

(Mekkarti 9, Lukaku 46)

Liverpul - Njukasl 2:1

(Ager 63, Staridž 65 - Škrteč 20 ag)

Mančester Siti - Vest Hem 2:0

(Nasri 39, Kompani 49)

Norič - Arsenal 0:2

(Ramzi 53, Dženkinson 62)

Sauthempton - Mančester junajted 1:1

(Lambert 28 - Mata 54)

Sanderlend - Svonsi 1:3

(Borini 50 - Dajer 7, Emnes 14, Boni 54)

Totenhem - Aston Vila 3:0

(Paulinjo 15, Bejker 35 ag, Adebajor 38)

VBA - Stouk 1:2

(Sesenjon 56 - Mekauli 22 ag, Eterington 90)

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA