Zvezda i Partizan prihvataju da odigraju Humanitarni derbi!

Večiti rivali prihvatili ideju da odigraju ''Humanitarni derbi'' kako bi pomogli ugroženima u poplavama * Dok u Zvezdi ističu da bi se o datumu trebalo naknadno dogovoriti, u Partizanu smatraju da bi najbolje bilo da se meč odigra u avgustu

  • 8

Ideja dnevnog lista ''Sport'' da fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigraju ''Humanitarni derbi'' kako bi pomogli ugroženima od poplava, naišla je na odobrenje kod čelnika dva najveća srpska kluba što su i potvrdili Telegrafu.

Međutim, jedino što trenutno može da izazove problem jeste datum odigravanja. Inicijalna ideja je bila da se meč odigra 31. maja, ali su iz Humske poručili da su oni spremni za avgust.

- Fantastična ideja, koja je između ostalog proizašla na sastanku fudbalskog kluba Partizan. Postojala je ideja da tri kluba Partizan, Crvena zvezda i Vojvodina odigraju međusobno mečeve, jer bi se na taj način prikupilo još više pomoći za ugrožene krajeve Srbije - rekli su iz Humske za Telegraf i dodali:

- Ipak, termin 31. maj nije pogodan za odigravanje humanitarnih mečeva, jer je deo igrača i Partizana i Crvene zvezde sa reprezentacijom, dok su drugi na odmoru. S obzirom da će se pomoć za sanaciju štete, koju su izazvale katastrofalno poplave u Srbiji, prikupljati duži vremenski period predlažemo da se humanitarni meč odigra početkom avgusta, pred početka nove sezone u Jelen Superligi - saopšteno je iz Partizana.

S druge strane Zvezda je istakla da bi o datumu trebalo da se razgovara i da bi celokupna organizacija trebala da bude pod okriljem FSS.

- Crvena zvezda apsolutno podržava ideju kojom bi se pomoglo ugroženim osobama posle poplava koje su zadesile Srbiju, ali bi u tu akciju mogli da budu uključeni i drugi klubovi, ali i reprezentacija Srbije koja bi u najjačem sastavu odigrala prijateljski meč - ističu sa Marakane.

Podsetimo, oba tima su tokom krizne situacije učestvovala u pružanju pomoći. Fudbaleri Zvezde su u dva navrata bili na nasipima, a na Marakani se nalazi i jedan deo prihvatilišta, dok se svih ovih dana skupljala humanitarna pomoć.

Partizan je takođe organizovao nekoliko akcija za pomoć najugroženijim krajevima Srbije, a iz Humske je i poslat kamion sa pomoći Krupnju.

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(P.M./ M.M)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • crna zmija

    21. maj 2014 | 13:31

    zvezda do avgusta nece ni postojati,bolje u cetvrtak dok ih nisu zakatancili zbog vise milionskog duga (60 000 000)

  • Juzni front

    21. maj 2014 | 11:58

    Kad god samo ga odigrajte...

  • Gandra

    21. maj 2014 | 12:46

    Svaka čast uz podršku Grobara iz Sarajeva!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA