Mančester junajted - Holandija u malom?

kao što je krajem 90-ih godina pod vođstvom Van Gala Barselona imala koloniju Holanđana, tako bi sada mogao i Junajted s obzirom na to da su pikirali već šestoricu, uz starosedeoce Van Persija i Bitnera

  • 4

Već sredinom sezone koja je iza nas znalo se da će Mančestre junajted morati da renovira tim na leto i pronađe stručnjaka dostojnog renomea kluba. Dejvid Mojes to nije bio i otišao je. Na njegovo mesto je stigao Luj van Gal i prvi korak je načinjen, ali svi navijači ''crvenih đavola'' željno očekuju drugi, a to je renoviranje tima.

Ako je suditi po željama Van Gala, Junajted bi mogao da doživi sudbinu Barselone krajem 90-ih kada se u timu nalazio veliki broj Holanđana.

Tada su na ''Nou Kampu'' bili Rud Esp, Ronald i Frank De Bur, Mihael Rajziger, Filip Koku, Budevajn Zenden, Vinston Bogarde, Patrik Klajvert i Mark Overmans, a od ovog leta dres Junajteda mogli bi da zaduže Arjen Roben, Memfis Depaj, Kevin Strotman, Bruno Martins Indi, Daril Janmat, Stefan de Vrij, uz već starosedeoce Robina Van Persija i Niklasa Bitnera.

Roben je velika želja Van Gala i prema nekim najavama transfer je blizu realizacije tako da bi Holanđanin bogao da dođe na ''Old Traford'' zajedno u paketu sa Tonijem Krosom. Međutim, Van Gal njihovim dolaskom neće pokrpiti rupe u timu. Odbrana i još jedan vezista su svakako prioritet selektora ''lala''.

Upravo taj prioritet mogli bi da budu fudbaleri Fejenorda Bruno Martins, Janmat i De Vrij. Sva trojica su reprezentativci i Van Gal vrlo dobro poznaje njihove kvalitete. Martins i De Vrij su 1992. godište i predstavljali bi zalog za budućnost Junajteda, ali problem bi mogla da bude ponuda Lacija za De Vrija.

Sva trojica igraju u odbrani, koja je svakako i najkritičnija posle odlaska Vidića i Ferdinanda. Dok su Martins i janmat centralni defanzivci, De Vrij igra na poziciji desnog beka koja takođe škripi jer Rafael nije imao bogzna kakvu sezonu iza sebe.

Ispred njih bi mogao da igra Kevin Strotman, koji zbog povrede neće nastupati na SP zbog povrede, ali će biti zdrav za narednu sezonu. Pitanje je da li će ga Roma pustiti zbog toga što su drugim mestom u Seriji A obezbedili igranje u Ligi šampiona.

Poslednji, ali ne i najmanje bitan Holanđanin koji bi mogao da dođe jeste napadač PSV-a Memfis Depaj. On je na 32 meča ove sezone postigao 12 golova i njegova cena je oko 15 miliona evra. Gledajući unazad i kako su prošli sa Van Nistelrojem Junajted bi mogao da se odluči za dovođenje holandskog napadača, pogotovo što Van Gal poznaje njegove mogućnosti.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • autostoper

    22. maj 2014 | 20:48

    Ko kada ja vodim u Football manager-u neki jaci klub dovedem jedno dva,tri Srbina cisto za pocetak

  • dju

    22. maj 2014 | 20:25

    Znao sam da će opet da dovede gomilu Holandjana i prc, proći će kao ista ta Holandija na proslom SP

  • Sjale Manijak

    23. maj 2014 | 08:26

    Evo prilike da prestanem da volim Manchester United zbog ovog odvratnog fasiste Van Gala!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA