Bodiroga: KSS organizuje humanitarni turnir za ugrožene poplavama!

Dirnulo me je veliko srce naroda i solidarnost koju smo pokazali. Fenomenalno je to što smo uradili u teškim momentima, rekao je proslavljeni košarkaš.

  • 7

Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije, Dejan Bodiroga, istakao je da će, katastrofa koja je zadesila Srbiju, gde je u poplavama više hiljada ljudi ostalo bez kuća, dodatno motivisati naše košarkaše na SP u Španiji ove godine.

Bodiroga je dodao da će KSS tokom leta organizovati turnir "Trofej Beograda" koji će imati humanitarni karakter i gde će prihod biti uplaćen za ugrožene poplavama.

- Dirnulo me je veliko srce naroda i solidarnost koju smo pokazali. Fenomenalno je to što smo uradili u teškim momentima, mi ako narod imamo u sebi i treba da nastavimo sa ovom solidarnošću i kad prođe ova nesreće - rekao je Bodiroga gostujući u emisiji "POZOVI, POMOZI" na Televiziji Prva i dodao:

- Nole je imao veliku snagu da pokrene svu tu lavinu podrške sportista iz sveta  i trgnuo je strane medije svojom prozivkom. Siguran sam da će ova situacija biti još jedan motiv za naše igrače koji igraju za reprezentaciju na predstojećem Svetskom prvenstvu.

Što se tiče saveza mi ćemo organizovati turnir "Trofej Beograda" koji će imati humanitarni karakter  - poručio je Bodiroga.

DANILOVIĆ: KLUBOVI MOGU DA POMOGNU DOSTA

Predsednik KK Partizan, Predrag Danilović, istakao je da sportski klubovi mogu mnogo da pomognu u ovoj teškoj situaciji.

- Svaki normalan čovek ne može da ostane ravnodušan na ovakve stvari.  Čovek ne može da u svom sebičluku shvati da se nekom nešto dešava i ne oseća to toliko. Ali, kada se desi vama i u vašoj zemlji i automatski se zapitate oko toga.

- U ovakvoj situaciji, mogh da pomognu klubovi i aktuelni igrači. Sada kada su ti klinci u prihvatilištima, da se dolaskom tih igrača  bar malo ozare. Kasnije to je organizovanje utakmica humanitarnih na koje će doći dosta publike - istakao je Danilović.

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    23. maj 2014 | 21:22

    Samo nekoliko LEGENDARNIH petorki Partizana da se okupi,ceo svet bi dosao da ih gleda i pomogne nasoj Srbiji !

  • serbianwonder13

    24. maj 2014 | 08:52

    Utakmica Djordjevica, Bodiroge, Divca, Danilovica, Savica i ostalih protiv selekcije nase lige...napunila bi arenu siguran sam...

  • DB

    23. maj 2014 | 22:39

    Dajte neku kintu,dosta praznih priča

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA