Vujošević: Zabranili nam da igramo sa Megom, dok Zvezda sme sa FMP

Trener Partizana otkrio da mu je liga tokom poplava odbila žalbu u slučaju "sako". O nesreći koja je zadesila Srbiju je rekao: Težina situacije će ipak da upristoji malo ljude, da relativizuju neke lične animozitete... nadam se

  • 27

Legendarni fudbaler Crvene zvezde Dušan Savić i trener košarkaša Partizana Duško Vujošević gostovali su u emisiji "Dođite na stadion", u kojoj su govorili o situaciji koju je Srbiju zadesila zbog nezapamćenih poplava.

Tema je bila uloga sportista tokom poplava, a obojica su isticali da najveći sportski kolektivi treba da imaju ulogu u oporavku naše zemlje.

Na pitanje novinara Željka Pantića da li se život vratiti u normalu posle poplava, Vujošević je rekao:

- Mada je poplava bila i pre ove poplave, a sada je dupla. Težina situacije će ipak da upristoji malo ljude, da relativizuju neke lične animozitete... nadam se.

- Mada opet, meni se dešava da advokat šalje žalbu što su me kaznili zbog skidanja sakoa. I predsedništvo lige, u kojoj jedan klub ima svoju glasačku mašinu, donosi odluku da se odbije ta žalba i da se ja kažnjavam. I to tokom poplava... ja reč nisam hteo da kažem, novinari su me zvali.

 

- Ni ovakve stvari nisu dovele do nekog smirivanja. Ja se nadam da će se proizvesti nivo gospodstva i umerenosti, a apsurdno je pitanje da li Srbiji i pored ovakve situacije treba sport ili ne - rekao je trener crno-belih (na snimku 46.40).

Gosti su se dotakli i teme privatizacije.

- I Crvena zvezda i Partizan moraju da pruže model ostalim klubovima u Srbiji. Imali smo i slučaj gotovo nepostojećeg kluba Čukarički, a možemo da vidimo i po drugim zemljama koji su bili socijalističkog lagera. Najvažnije je da onaj koji bude došao u klub, da to bude čovek sporta, koji živi za nedelju da ode na stadion, u halu - istakao je Dule Savić, dok je Vujošević ukazao da nikakva brza privatizacija nije dobra za sport.

Pri kraju emisije, Pantić je želeo da pozove goste da se ne šalje samo pesimistička poruka, a trener Partizana je istakao:

- Sve je stalo. Gledam kroz košarku. Sad treba da se igraju utakmice svaki drugi-treći dan, desila se ova Božja kazna i sve je stalo. Ja držim treninge, šta ću, ne mogu da pustim ekipu, da ih spremim za prvenstvo, očekuje se nastavak, prati se šta se dešava, i te humanitarne stvari - rekao je Vujošević i onda otkrio:

- Da se ne bi izgubio ritam, zakazao sam prijateljsku utakmicu sa Mega Vizurom u vremenu nacionalne žalosti, zatvorenog tipa. Da bi predsedništvo lige koje nema drugog posla donela odluku da nema nikakvih manifistacija. U međuvremenu, Zvezda igra sa svojim prvim timom FMP-om trening utakmicu, a nama otkazuju. Kako da vam kažem, to je po meni lažni patriotizam - rekao je Partizanov treO poner (na snimku 39.40)

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pedjac

    24. maj 2014 | 18:49

    Невероватно која злоба. Угледај се на своје играче, све дивни момци. Они којима ти непрестано псујеш мајку чак и пред камерама. Време је да Партизан размисли хоће ли стајати иза речи и изјава овог муфлона.

  • PARTIZAN BEOGRAD

    24. maj 2014 | 21:53

    Pitam navijace zvezde ove fuzionisanje jedno pitanje:Sta vi pokuvate bre,da predstavite Duleta da je opsednut zvezdom,a on samo iznosi istinite cinjenice,znam da je izazvao ozbiljnu frustraciju kod vas sa ovom dvanaestogodisnjom dominacijom,ali budite makar malo ljudi iako niste i ne pricajte gluposti

  • crna zmija

    24. maj 2014 | 19:37

    Dule legendo,lepo si skoro rekao:"Sve ce ovo jednom da bude lane.."a sto se tice Bozije kazne,zao mi je naseg i ovako napacenog naroda,samo se nadam da ce one koji su to zasluzili-stici Bozija kazna...u sto skorije vreme..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA