DRAMA NA VEMBLIJU: KPR se ekspresno vratio u Premijer ligu! (FOTO)

Pogotkom Bobija Zamore, KPR savladao Derbi Kaunti u finalu plej-ofa Čempionšipa

  • 0

KPR je opet u Premijer ligi. Izabranici Harija Rednapa pogotkom Bobija Zamore savladali su Derbi Kaunti u finalu plej-ofa Čempionšipa i tako se posle jednogodišnjeg odsustva vratili u elitno društvo. Ovo će biti peti nastup tim sa Loftus Rouda u najvišem rangu takmičenja.

Ovaj trijumf još više dobija na značaju kada se zna da su "policajci" odigrali poslednjih pola sata pred 90.000 gledalaca na Vembliju sa igračem manje, jer je Geri O'Nil dobio crveni karton zbog starta nad Raselom.

Na ovaj način KPR je obezbedio 134 miliona funti, kolika je nagrada za ulazak Premijer ligu.

U fenomenalnoj utakmici, "ovnovi" nisu uspeli da iskoriste prednost igrača više, a u finišu utakmice je stigla kazna za sve promašaje. Bobi Zamora je iskoristio upornost Hojleta.

Hari Rednap je još jednom pokazao da je izvrstan trener. Sa druge strane, Stiv Meklaren još jednom nije uspeo da uvede tim u najviši rang engleskog fudbala, pa "ovnovi" će i sedmu godinu zaredom ostati bez Premijer lige.

Nigde tradicija, fer-plej, poštovanje između rivala i džentlmenstvo u svetu sporta nisu izraženiji nego u engleskom fudbalu. Najnoviji primer toga može se videti u gestovima Liverpula i Mančester sitija.

"Građani" i "crveni" su samo nekoliko trenutaka posle pobede KPR-a nad Derbi Kauntijem u finalu plej-ofa Čempionšipa i plasmana u Premijer ligu čestitali "policajcima" povratak u najelitnije društvo.

I Mančester siti i Liverpul će sledeće sezone sigurno voditi teške bitke sa KPR-om na terenu, ali ovakav njihov potez pokazuje kakvi bi odnosi između klubova trebali da budu u svim ligama.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA