SELTIK, DINAMO, LUDOGOREC: Kako Zvezda može do Lige šampiona?

Pod uslovom da dobiju ''zeleno svetlo'' od UEFA crveno-bele očekuje težak, ali ne i nemoguć put do Lige šampiona

  • 11

Pobedom protiv OFK Beograda rezultatom 4:2 fudbaleri Crvene zvezde su posle sedam godina osvojili šampionski pehar Srbije što znači da će na leto predstavljati našu zemlju u kvalifikacijama za Ligu šampiona, naravno ukoliko dobiju ''zeleno svetlo'' iz UEFE.

Zbog dobro poznatih razloga vezana za dugovanja crveno-beli i dalje strepe za evro-licencu, a prema nekim najavama sudbina Zvezde vezano za Evropu mogla bi da se sazna i tokom dana kada se očekuje da disciplinski organ UEFE održi sastanak.

Ukoliko dobiju ''zeleno svetlo'' iz Niona, Zvezda će kvalifikacije za Ligu šampiona početi iz drugog šešira 15. jula i naći će se u povlašćenom šeširu.

Potencijalni protivnici bi mogli da budu Malme (Švedska), Rejkjavik (Island), Stromsgodset (Norveška), TNS (Vels), Sent Patriks (R. Irska), Skenderbeg (Albanija), Levadija (Estonija), Rabotnički (Makedonija), Valeta (Malta), Zrinjski (BiH), Kliftonvil (S. Irska), Dudelanž (Luksemburg), Toršavn (F. Ostrva), Santa Koloma (Andora) prvak Crne Gore (Sutjeska ili Lovćen) i Žalgiris (Litvanija).

Svakako najteži protivnici iz ove runde bili bi Malme, Stromsgodset, Skenderbeg, Sent Patriks, ali ne treba zaboraviti ni Dudelanž koji je prošle sezone izbacio Red Bul Salcburg.

Upravo Salcburg bi mogao da bude protivnik crveno-belima u trećem kolu kvalifikacija gde će Zvezda biti nepovlašćena, mada bi mogla da se nađe u jačoj ukoliko se dogode izenanđenja.

Na Marakanu bi krajem jula ili početkom avgusta, pored Austrijanaca, mogli da dođu još Steaua, Seltik, BATE Borisov, Sparta Prag, Dinamo Zagreb, Šerif, Ludogorec i Makabi Tel-Aviv. Teški, ali ne i nepremostivi protivnici.

Sećate se, Ludogorec je prošle godine pokazao svu ozbiljnost u dvomeču sa Partizanom.

Ukoliko doguraju do plej-ofa, crveno-beli će logično čekati protivnika iz povlašćenog šešira, a u njemu će se naći klubovi koji su prethodno prošli treće kolo. Najlogičnije bi bilo da se tu nađu Steaua, Seltik, BATE Borisov i Salcburg.

Ne treba zaboraviti ni prvaka Kipra, koji će biti naknadno odlučen zbog prekida meča AEL - APOEL. Ukoliko šampion bude APOEL naći će se u povlašćenoj grupi i mogao bi da bude protivnik Zvezde u trećem i četvrtom kolu, dok bi AEL zbog slabijeg koeficjenta bio nepovlašćen.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA