JAMAJCI JE FALIO BOLT: Srbija slavila u prijateljskom meču u Americi! (VIDEO)

Izabranici Ljubinka Drulovića savladali su Jamajku rezultatom 2:1. Rezultat je mogao da bude ubedljiviji da je Alekandar Kolarov u finišu utakmice pogodio penal

  • 14

Za Jamajku su ipak rege i atletika! Fudbaleri Srbije slavili su 2:1 na prvom meču američke turneje protiv reprezentacije sa egzotičnog ostrva, i tako na sjajan način započeli pripreme za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

Ekipa koju sa klupe predvodi Vinfred Šefer i koja je nepoznanica za mnoge ljubitelje fudbala nije iznenadila izabranike Ljubinka Drulovića, koji je mogao da bude zadovoljan što je ekipa pružila dobru igru, iako nije bilo dosta igrača koji su bili važni igrači tokom kvalifikacija za Mundijal.

Ipak, treba notirati da je naša reprezentacija bila ubedljivija u prvom poluvremenu, a da je u nastavku imala manje šansi, primila gol i promašila penal.

Golove su postigli Dušan Tadić u 13. i Aleksandar Kolarov u 23, a za Jamajku Majkl Siton u 53. minutu.

Igrači Srbije tokom predstavljanja i intoniranja himne nosili su majice sa porukom za poziv u pomoć našoj zemlji koja se bori sa posledicama katastrofalnih poplava. Usledio je i transparent, a potom i minut ćutnje. Naša reprezentacija je imala i veći broj navijača na stadion Red Bula u Nju Džersiju.

Da će Srbija u kombinaciji 4-2-3-1 krenuti silovito pokazao je Lazar Marković već u trećem minutu kada je pogodio prečku.

Igralo se uglavnom na polovini Jamajke, ali realizacije napada nije bilo sve do 13. minuta. Tada su Zoran Tošič i Dušan Tadić odigrali dupli pas, a igrač Tventea odličnim driblingom je savladao golmana Blejka.

Nepunih deset minuta kasnije, radila je levica Aleksandra Kolarova, kada mu je za 2:0 asistirao Tadić.

Naša odbrana nije imala posla u prvom poluvremenu, ali je napravila kiks u 53. minutu, kada je zaboravljen igrač Jamajke, koji je centrirao 18-godišnjem Majklu Sitonu. On je glavom matirao Stojkovića.

Do kraja meča je Drulović kombinovao, poslao je na teren Bastu umesto Markovića, a Gudelj je prekomandovan u vezni red. Šansu je dobio i Đorđević, a u poslednjih 20-ak minuta meča je Srbija povratila ritam iz prvog poluremena. Dobre prilike je imala preko Tošića, Tadića i upravo Đorđevića.

Konačan rezultat mogao je da postavi Kolarov, ali je u 89. minutu šutirao penal, ali Blejk mu je odbranio.

Do završetka američke turneje srpski fudbaleri će odmeriti snage još sa Panamom 31. maja u Čikagu i sa Brazilom 6. juna u Sao Paulu.

SRBIJA: Stojković, Kolarov, Pejčinović, Ivanović, Gudelj (Basta od 61.), Matić, Jojić, Tadić, Tošić, Marković, Mitrović (Đorđević od 69.)

JAMAJKA: Blejk, Lorens, Pauel, Dojli, K. Edvards, Hamfri (Grej od 71.), Grant, Ostin, Dž. Edvards (Beket od 46.), Doukins, Metoks (Siton od 46.)

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ofk11

    27. maj 2014 | 00:41

    ne mozemo bez podcenjivanja i omolovazavanja protivnika..sta znaci jamajka je za atletiku i rege?pa to je jedna obicna prijateljska utakmica zavrsena 2-1 gde nasi igaci igraju u evropskim klubovima a ovi skoro amateri...videcemo protiv brazila sta ces da napises u naslovu

  • Bravo !!!

    26. maj 2014 | 23:12

    Tadic majstor , Gudelj objasnjava !!!

  • dani

    27. maj 2014 | 00:06

    Gudelj najvece pojacanje Pejcinovic solidan Drulovicu ugovor!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA