Šou Baskijaca na Old Trafordu, oba Mančestera na kolenima (VIDEO)

Siti poražen u Lisabonu (1:0), Junajted kod kuće od Bilbaa 3:2. Kapitalac Olimpijakosa, Ubedljivi PSV i Atletiko Madrid

  • 1

U Baskiji će večno pamtiti 8. mart 2012. godine. Tada je Bilbao pobedio veliki Mančester Junajted 3:2 golovima Ljorentea, De Markosa i Munaina.

Da ne beše penala i gola Runija u nadoknadi vremena, španski tim bi bio daleko bliži četvrtfinalu. Ovako, sve je moguće...

I drugi klub iz Mančestera je poražen u četvrtak uveče. U Lisabonu je Sporting pobedio 1:0 i propustio priliku da  još više napuni mrežu Harta. Veliki posao su u prvim mečevima osmine finala obavili i su Udineze, Atletiko Madrid i PSV koji su jednom nogom već u čertvtfinalu Lige Evrope.

Nije odavno Mančester delovao tako inferiorno protiv neke ekipe na svom stadionu. Bilbao zasluženo ide sa prednošću na revanš u Baskiju.

Posle neuspeha protiv Ajaksa pre dve nedelje Crveni đavoli su drugi put uzastopno poraženi u meču evropskog kupa pred svojim navijačima.

Više od 6.000 simpatizera španskog tima pravilo je nesvakidašnju atmosferu na uglavnom smirenom Old Trafordu, ali dešavanja na terenu su bila samo ne smirena. Gosti su trčali, jurili, šutirali, a De Hea branio.

Munain i Sosaeta su najavili da bi u junu mogli da budu zvezde prelaznog roka, a trener Atletika Marselo Bijelsa potvrdio da ga ne povezuju slučajno sa Gvardiolom i klupom Barselone.

Iako je i Junajted imao prilika i to vrlo dobrih, iako je poveo u ranoj fazi meča, četa Aleksa Fergusona je delovala kao ekipa koja u većini slučajeva ne zna šta će sa brzim igračima Bilbaa.

Kad se podvuče crta, Englezi bi trebalo da budu presrećni sa 2:3.

Majstorija malo poznatog Šandaa početkom drugog dela, kada je petom u petercu savladao Džoa Harta početkom drugog poluvremena dala je veliku dozu optimizma i hrabrosti igračima Sportinga, koji su naročito u drugom poluvremenu bili dominatniji rival u odnosu na preskupu družinu sa Ostrva.

Naročito će se pamtiti šansa talentovanog Volfsvinkela u 63. minutu, kada je čistu šansu sprečio reprezentativni golman Engleske Hart.

"Građani" su malo pretili tokom čitavog meča, jedna od najboljih prilika čete Roberta Manćinija bio je fenomenalan udarac Aleksandra Kolarova sa dvadesetak metara, koji nije doneo izjednačenje. Srpski reprezentativac je odigrao ceo meč za goste.

Ulazak Balotelija umesto Edina Džeka u 70. minutu pokrenuo je Mančester, ali osim konstantne opsade šesnaesterca domaćina nije doneo ništa krucijalno.

Veliki posao moraće da obavi Siti u revanšu, mada su šanse za četvrtfinale i dalje znatno više na strani vodećeg tima Premijer lige.

Većina igrača Atletiko Madrida zna kako se osvaja trofej Lige Evrope (učinili su to 2010. godine), što su uspeli da primene protiv ambicioznog Bešiktaša.

Turci su do poluvremena bili na tri gola zaostatka, zapretili su posle gola Simaoa početkom drugog poluvremena, ali je i njiima bilo jasno posle 90 minuta da na svom stadionu za sedam dana imaju jako male šanse za prolazak u četvrtfinale.

Pošto je u prethodnom kolu holandskog šampionata primio šest golova od Tventea, PSV je doživeo još jedan brodolom. Valensija je već na poluvremenu imala 3:0, u drugom poluvremenu postigla još jedan gol, ali se onda opustila, što je tim i Ajndhovena iskoristio da smanji na 4:2 i stvori sebi kakvu takvu nadu pred revanš na svom terenu. Meč je beležio sjajni napadač Soldado, strelac dva gola.

Hanover je rano poveo u Liježu, ali nije uspeo da u Nemačku ode sa prednošću. Standard je do kraja prvog dela preokrenuo rezultat, ali je Dijuf izjednačivši na 2:2 STAVIO Nemce u pol poziciju pred revanš na njihovom stadionu.

AZ Alkmar i Tvente su iskoristili prednost domaćeg terena, Alkmar će sa 2:0 na revanše u Udine, a Tvente sa 1:0 u Gelzenkirhen, dok je Olimpijakos kapitalnu prednost pred revanš u Pireju ostvario golom Fustera u 50. minutu meča sa Metalistom u Harkivu.

Osmina finala Lige Evrope

Atletiko Madrid - Bešiktaš 3:1 (3:0)

(Salvio 24, 27, Adrian 37 - Simao 53)

Metalist - Olimpijakos 0:1 (0:0)

(Crveni karton Edmar 82 - Fuster 50)

Sporting - Mančester Siti 1:0 (0:0)

(Šandao 51)

Tvente - Šalke 1:0 (0:0)

(De Jong 61 penal - crveni karton Matip 60)

AZ Alkmar - Udineze 2:0 (0:0)

(Martens 63, Falkenburg 84)

Mančester Junajted - Atletik Bilbao 2:3 (1:1)

(Runi 21, 90+2 - Ljorente 44, De Markos 72, Munain 89)

Standard - Hanover 2:2 (2:1)

(Bujens 27, Čite 30 - Stindl 22 penal, Diuf 56)

Valensija - PSV 4:2 (3:0)

Ruiz 11, Soldado 12, 43 penal, Piati 56 - Toivonen 83 penal, Vijnaldum 90)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • telegrafrs

    8. mart 2012 | 23:19

    Šou Baskijaca na Old Trafordu, oba Mančestera na kolenima (VIDEO) http://t.co/YZwja4Np

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA