Đoković posle velike borbe srušio Čilića za osminu finala! (VIDEO)

Najbolji srpski teniser posle velike borbe i mnogo oscilacija uspeo je da pobedi Marina Čilića sa 6:3, 6:2, 6:7, 6:4 i plasira se u osminu finala Gren slema

  • 7

Srpski teniser Novak Đoković, jedini je naš takmičar danas u singlu na Rolan Garosu, pobedio je  Hrvata Marina Čilića sa 6:3, 6:2,6:7, 6:4 i plasirao se u osminu finala.

Novak u duelima protiv Čilića ne zna za poraz, i ima perfektan skor od devet pobeda (9-0).

Iako rezultatski to tako ne deluje, meč je bio dosta težak. Đoković je igrao sa dosta oscilacija, naročito u druga dva seta. Prva dva je dobio relativno lako sa 6:3, i 6:2, ali je onda u trećem fizički pao i dozvolio rivalu da se vrati u meč i uzme set.

U četvrtom setu je vodio Novak sa 4:1 i imao je 40:0 na servis rivala, ali je to propustio svojim greškama. Čilić se vratio u meč i izjednačio na 4:4, ali skupio je Nole poslednju snagu i sa još jednim brejkom obezbedio pobedu.

Tok meča...

Srpski teniser je počeo meč u laganom ritmu, što se odrazilo na to da je odmah na startu izgubio svoj servis. Ipak, kvalitet je na njegovoj strani i već u šestom gemu je došao do izjednačenja brejkom 3:3.

Nastavio je Nole da igra kako zna i novim brejkom je obezbedio osvajanje prvog seta sa 6:3.

U drugom setu, Đoković je dodao "gas" i odmah je brejkom dao do znanja rivalu da nema šta da traži u meču. Već posle četiri gema je bilo 3:1 za Noleta.

Kako je odmicao drugi set, naš najbolji teniser je igrao sve bolje, dok je Čilić padao. Nije dugo trebalo Novaku da odličnom igrom dođe do drugog brejka i povede 5:2.

A zatim je sigurnim servisom osvojio drugi set.

Treći set je počeo dobro po Novaka, imao je čak 0:40, ali nije uspeo da napravi brejk. Međutim, ovaj momenat kao da je odredio set. Krenuo je Novak vrlo sramežljivo, a Čilić je napravio brejk i poveo sa 4:2. Međutim, Đoković je odmah vratio brejk i od tada su igrači bili u egalu, pa se ušlo u taj brejk.

U taj brejku hrvatski igrač imao je više koncentracije i mnogo bolje je igrao sa osnovne linije, pa je vrlo brzo poveo sa 5:2, što mu je omogućilo dobru zalihu da svoji set.

Videvši da više nema šale sa Čilićem, koji se naoštrio da dobije ovaj meč, Novak je zaigrao onako kako zna. Odmah je došao do ranog brejka, i sa dva svoja uspešna servisa poveo sa 3:0. Malo kasnije bilo je 4:1.

Međutim, naš as je igrao sa oscilacijama. Imao je 4:1 i 40:0 u šestom gemu, a onda je dozvolio rivalu da se vrati uzme gem, a zatim napravi i brejk i dođe do 4:4.

Ipak, nije dozvolio Novak iznenađenje i sa dva dobra gema i brejkom priveo je meč kraju,

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA