Milošević organizuje turnir: Zvezda protiv Želje, Partizan na Osijek!

Na turniru će učestvovati 16 ekipa uzrasta do 14 godina, a ideja je da se na jednom mestu okupe najbolje ekipe iz regiona * Sve je poteklo od legendarnog napadača Save Miloševića

  • 2

Fudbalski ''Turnir prijateljstva 201'' na kome će učestvovati dečaci do 14 godina iz najvećih klubovi iz regiona, biće održan od 16. do 21. juna u Bijeljini. Na turniru će učestvovati 16 klubova: Crvena zvezda, Rijeka, Željezničar, Vardar, Partizan, Osjek, Velež, Olimpija, Dinamo, Vojvodina, Borac iz Banjaluke, Budućnost, Sarajevo, Sloboda Tuzla, OFK Beograd, a specijalni gost iz Italije biće Milano.

Mečevi će se igrati se na četiri terena u Bijeljini, Johovcu, Stanišiću i Janji. Ideja da se na jednom mestu okupe najbolje ekipe iz regiona potekla je od Save Miloševića koji se na početku izlaganja zahvalio svim ljudima koji će na bilo koji način učestvovati u organizaciji, fudbalskim Savezima praktično svih država iz regiona, a prvenstveno FS Republike Srpske i FS Bosne i Hercegovine, kao domaćinima manifestacije.

- Osnovni cilj i ideja Turnira prijateljstva je da pružimo mogućnost nekim novim klincima da se pokažu, druže i sklope nova prijateljstva sa vršnjacima iz drugih država, o čemu  govori i samo ime turnira - Turnir prijateljstva. Skorašnje poplave su na loš način pokazale da saradnja u regionu treba da bude na većem nivou i da je to potreba ljudi koji žive i rade na ovim prostorima - izjavio je Savo Milošević.

Ideja Miloševića naišla je na veliko odobravanje i podršku svih fudbalskih saveza iz regiona. Mitar Mrkela, predstavnik Fudbalskog saveza Srbije (FSS), kao i Murat Jaha, predstavnik Fudbalskog saveza BiH, rekli su da će njihovi Savezi učiniti sve da se ovaj turnir održi na visokom nivou i da sve protekne u najboljem mogućem redu.

Gledaoci će prenos utakmica imati da vide u direktvom prevosu na Tv Arena sport.

Turnir prijateljstva podržale su mnogo fudbalske legende iz celog regiona. Na konferenciju koja je povodom početka turnira održana u etno selu Stanišić , jedan od promotera Husref Musemić, nije krio zadovljstvo što je svojim prisustvom pomogao promociji tunira.

- Drago mi je da Sava Milošević vraća u svoj rodni kraj i da nije zaboravio odakle dolazi. Sam naziv turnira već mnogo toga govori. Nadam se deca svojim igrama na terenu sklopiti nova prijateljstva i povratiti izgubljeno poverenje - rekao je legnedarni as Crvena zvezde i Sarajeva.

Dolazak na turnir su već potvrdili Srećko Katanec, Ivan Gudelj, Dejan Savićević, Zdravko Mamić, Dragan Džajić i mnogi drugi.

 GRUPA A (Bijeljina): Crvena zvezda, Rijeka, Željezničar, Vardar.

GRUPA B (Johovac): Partizan, Osijek, Velež, Olimpija.

GRUPA C (Stanišić): Dinamo, Vojvodina, Borac Banjaluka, Budućnost.

GRUPA D (Janja): Milan, Sarajevo, Sloboda Tuzla, OFK Beograd.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miiile, još dinamita!

    10. jun 2014 | 18:08

    A onda sa naj talentovanijima porazgovara u društvu menadžera,obeća reprezentaciju i onda se desi već viđeno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA