Džordan prvi NBA igrač koji je postao milijarder!

Leteći Majk je kupovinom novog seta akcija u Šarlot Hornetsima (bivši Bobketsi) uspeo da uđe u uzak krug sportista koji se mogu pohvaliti da su supeli da postanu milijarderi

  • 0

Legendarni košarkaš Majkl Džordan postao je milijarder i prvi je bivši ili aktivni NBA igrač kome je to pošlo za rukom.

Prema pisanju Forbsa, nekadašnji as Čikago Bulsa je ušao u klub milijardera nakon što su se povećale njegove akcije u NBA klubu Šarlot Hornets (bivši Bobketsi). Sa 80% koliko je imao ranije udeo sada je povećao na 89 procenata vlasništva nad franšizom što mu je donelo novu zaradu.

Tako je sa 750 miliona dolara koliko je vredeo pre povećanja njegovog udela u Šarlotu, sada prebacio milijardu. Leteći Majk je prvobitno postao investitor franšize 2006. godine, a zatim je četiri godine kasnije postao jedan od vlasnika kada je za 175 miliona dolara otkupio novi deo akcija.

Prema proceni magazina Forbs "stršljenovi" vrede između 600 i 625 miliona dolara.

NOVAK ĐOKOVIĆ 17. NAJPLAĆENIJI SPORTISTA SVETA

Svoje mesto na Forbsovoj listi najplaćenijih sportista je pronašao i srpski teniser Novak Đoković koji se nalazio na 17 poziciji sa zaradom nešto većom od 33 miliona godišnje.

Na prvom mestu je bokser Flojd Mejveder koji zarađuje 105 miliona dolara godišnje, dok su daleko ispod njega Kristijano Ronaldo sa 80 miliona, Lebron Džejms sa 72, Lionel Mesi sa 64, a ispred srpskog asa su i Nejmar, Falkao Ibrahimović, Bejl, Nadal, Federer...

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA