Srbija ne ide na Svetsko prvenstvo! Ko će da odgovara?

Debakl u revanšu baraža mora da dovede do hitne smene selektora Vladana Matića, ali i zahvaljivanju pojedinim igračima

  • 19

SRPSKI RUKOMET, KAKO TO SMEŠNO ZVUČI!

Ne brinite, neće vas rukometaši Srbije nervirati u danima posle novogodišnjih praznika kada se bude igralo to nevažno prvenstvo sveta u rukometu.

Jer, oni nisu sposobni da se plasiraju na rukometni Mundijal.

Zahvaljujući Vladanu Matiću, ničim izazvanom rukometnom treneru i njegovim izabranicima Srbija je dobila još jedan šamar u sportu u kojem i definitivno možemo neki značajniji rezultat da napravimo jednom u sto godina i to u slučaju kada smo domaćini.

Nemamo više energije! Češka je demolirala srpske rukometaše u revanšu baraža Svetskog prvenstva. Posle 23:15 za orlove u Nišu, stara boljka, nedostatak energije, volje, želje za igranjem sporta od kojeg žive doveli su do debakla - 33:21 (18:8).

Znači, pauza.

Posle osam godina i izostanka sa takmičenja u Nemačkoj 2007. godine, ponovo nećemo igrati na Svetskom prvenstvu.

U međuvremenu nismo nešto ni igrali. Bili su srpski reprezentativci na deobi sedmog mesta 2009. godine, pa deveti 2011, pa lako eliminisani u osmini finala pre dve godine.

O meču u Brnu nema šta da se piše. Posle gola Nikčevića za 1:1 sve je stalo i svodilo se na urlanje Vladana Matića prema igračima, koji su na terenu 60 minuta delovali malokrvno.

Prednost domaćina je rapidno rasla. Od 8:4, 13:6 do 18:8 na poluvremenu. U nastavku sve isto, ni najmanja rokada u glavama se nije desila.

Lako su u drugom delu domaćin prebacili deset poena razlike, Srbija se više vratiti nije mogla.

Zar bi trebalo da kažemo da našeg bombardera Marka Vujina nigde nije bilo. I naravno nije samo on kriv. Sve linije tima su bile očajne, čak i u trenucima kada je moglo nešto da se učini jer smo sa porazom od osam golova mogli da računamo na odlazak u Katar.

Ovako, za očekivati je prekid saradnje sa Matićem, kao i odlazak u penziju nekoliko istrošenih igrača. Nekima bi trebalo zahvaliti se. Očigledno je previše igrati za nacionalni tim posle igranja u skupocenim šampionatima.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Strasko

    14. jun 2014 | 17:04

    Ilicu STIDI SE, Vujine STIDI SE, Nenadicu STIDI SE!!! Medju pet najboljih strelaca lige sampiona, a da nece da se zrtvuju za reprezentaciju...SRAM VAS BILO, MAJMUNI JEDNI!!!

  • El ninjo

    14. jun 2014 | 15:39

    Jasam jos u soku, al stvarno. Toliko sam bio siguran da ne mozet izgubit od Ceha sa vise od 8 golova, kad ono... Ne znam sta me je vise razocaralo, rezultat, to sto nije bilo igre, zalaganja, zelje, totalno mrtvilo... Niste bili u stanju da za pola sata u 2. poluvremenu spustite ispod 10 golova??? Nije realno... Ljudi i igraci nosioci igre u najvecim evropskim klubovima ne znaju kako se igra jedna ovakva utakmica i da ne znaju da sacuvaju PLUS 8??? Ja ne vjerujem...:( ode i SP i OI...

  • Ukinite muski rukomet

    14. jun 2014 | 14:29

    Kako nas samo sramote goodinama!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA