KSS: Vratićemo košarkašku ligu pod okrilje saveza!

KSS ističe da, pošto nema nikakve ingerencije nad KSL, samim tim nema ih ni nad bilo kojim akterom, bez obzira da li se radi o igračima, sudijama, trenerima ili članovima uprava klubova.

  • 5

Košarkaški savez Srbije (KSS) saopštio je da nema nikakve ingerencije nad organizacijom Košarkaške lige Srbije (KLS) i da ga takvo stanje onemogućava da na bilo koji način reaguje na sve negativne pojave u domaćoj košarci poslednjih godina.

I sam predsednik KSS Dragan Đilas se oglasio danas povdom nemilih scena.  Takođe, mladi košarkaš Partizana Bogdan Bogdanović dodatno je ustalasao javnost izjavom da neće igrati za reprezentaciju Srbije.

"Zbog toga će Upravni odbor KŠ u utorak 17. juna razmotriti predlog da se Skupštini KSS, zakazanoj za 24. jun, uputi zahtev da se organizacija KLS vrati pod okrilje Saveza. Na taj način bi se stekli preduslovi da KSS preuzme nadležnost nad svim zbivanjima u srpskoj košarci", navodi se u saopštenju.

KSS ističe da, pošto nema nikakve ingerencije nad KSL, samim tim nema ih ni nad bilo kojim akterom, bez obzira da li se radi o igračima, sudijama, trenerima ili članovima uprava klubova.

"Ugovorom iz 2011. godine, potpisanim od strane tadašnjeg v. d. generalnog sekretara KSS, sva ovlašćenja u vezi sa organizacijom takmicenja preneta su na Udruženje klubova Košarkaške lige Srbije (UKKLS) i danas je odnos KSS prema utakmicama KLS isti kao da je u pitanju bilo koja utakmica Evrolige, ili Jadranske lige. Takvo stanje onemogućava KSS da na bilo koji način reaguje na sve negativne pojave u domaćoj košarci, kojih smo svedoci poslednjih godina", navodi se u saopštenju KSS

Prva utakmica finalne serije Superlige, u kojoj je Crvena zvezda povela sa 1:0 savladavši Partizan sa 97:88, bacila je ljagu na srpsku košarku zbog incidenata i nesportskog ponašanja svih aktera.

Meč su obeležili prekidi, tuča i pražnjenje hale Pionir.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sarti

    15. jun 2014 | 18:00

    Tesko. Onda ne bi bilo nepristrasnog sudjenja. Takodje, ni boljeg zivota.

  • Korisnik usluga

    15. jun 2014 | 17:52

    A cemu vi sluzite? Niste sposobni ni da odete zajedno na pice, foliranti neradnicki. Tutanj iz kosarke

  • Real

    15. jun 2014 | 19:51

    Mamlazovici

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA