Ovo je Partizanov put do Lige šampiona!

Crno-bele očekuje težak i trnovit put, naročito od trećeg kola, kada bi po projekciji žreba trebalo da prestanu da budu nosioci

  • 27

Fudbaleri Partizana i definitivno će igrati kvalifikacije za Ligu šampiona, posle suspendovanje Crvene zvezde. Crno-bele očekuje težak i trnovit put, naročito od trećeg kola, kada bi po projekciji žreba trebalo da prestanu da budu nosioci.

Klub iz Humske startuje u drugom kolu, a za rivale bi mogao da dobije sledeće ekipe: Dinamo Tbilisi (Gruzija), Malme (Švedska),Rejkjavik (Island), Dudelanž (Luksemburg), Stromsgocet (Norveška), Nju Seints (Vels), Patrik (Republika Irska), Škenderbeg (Albanija), Levadija (Estonija), Rabotnički (Makedonija), Valeta (Malta), Zrinjski (BiH), Kliftonvil (Severna Irska), Toršavn (Farska Ostrva), Žalgiris (Litvanija), Sutjeska (Crna Gora) i Santa Koloma (Andora).

Ukoliko se Partizan plasira u naredno kolo, u trećoj rundi kvalifikacija preseliće se u grupu nepovlašćenih timova, a prepreke u trećoj rundi bi mogle da mu budu znatno kvalitetnije ekiep poput Salcburga (Austrija), Steauae (Rumunija), APOEL - a (Kipar), Seltika (Škotska), Dinamo Zagreba (Hrvatska), Sparte Prag (Češka), Ludogoreca (Bugarska), Makabi Tel Aviva (Izrael) i Šerifa (Moldavija).

Ukoliko slavi i na tom koraku, "Parni valjak" će sigurno obezbediti jesen u grupnoj fazi UEFA takmičenja, a na putu do Lige šampiona moraće da izabaci još jednog nosioca iz gore navedene grupe.

Mečevi prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona igraju se prvog i drugog, odnosno osmog i devetog jula. Crno-beli svoji prvi meč igraju sedam dana kasnije,  15. i 16. odnosno 22. i 23. jula. Treća faza je zakazana za 29. i 30. jul, revanši su sedam dana kasnije, dok će se plej-of igrati 19. i 20. avgusta odnosno 26. i 27. avgusta.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA