Košarkaši Bajerna nisu bili šampioni Nemačke 59 godina, a onda je stigao Pešić!

Bavarci su pobedili velikog rivala Albu iz Berlina sa 75:62 u četvrtom meču finala plej -ofa i sa ukupnim skorom 3:1 postali šampioni

  • 4

Košarkaši minhenskog Bajerna osvojili su titulu šampiona Nemačke pobedom nad Albom rezultatom 75:62 u četvrtoj utakmici finalne serije.

Trener Bavaraca Svetislav Pešić se tako pridružio ostalim srpskim trenerima u Evropi ( Džikiću, Trifunoviću, Jovanoviću) koji su donosili nacionalne titule svojim timovima

Bajern je poslednji put bio šampion 1955. godine i nakon toga je više vremena proveo u drugij ligi. Tek 2011. vratili su se u Bundesligu.  Prošle godine su Bavarci pod vođstvom Pešića izgubili u polufinalu od Bamberga, koji je pre ove sezone imao četiri uzastopne titule.

Lideri Bajerna bili su Dion Tompson sa 18 i Brajs Tejlor sa 16 poena, a ključnu razliku Bajern je stekao u poslednjoj deonici.

Odličnu partiju u pobedničkom timu pružio je nekadašnji igrač Albe Haiko Šafarcik sa 12 poena, dok je u ekipi Saše Obradovića najefikasniji bio Leon Radošević sa 21 poenom.

Bajern je osvajanjem nacionalnog trofeja obezbedio i direktan plasman u Evroligu, u kojoj je nastupao i prošle sezone, specijalnom pozivnicom.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA