Povreda i pobeda Novaka! (FOTO)

Đoković u trećem setu pao na rame i povredio ga, ali je uspeo da završi meč trećeg kola

  • 1

Pobede Novaka Đokovića u ranoj fazi Vimbldona već su postale uobičajene stvari. Ove, 2014. žrtva u trećem kolu bio je stari poznanik Žil Simon, nemoćan da bilo šta učini protiv najboljeg srpskog tenisera u tri seta.

Bilo je 6:4, 6:2, 6:4 za nešto više od dva sata.

Ono o čemu će se mnogo više pričati jeste detalj iz sredine trećeg seta kada je Novak u pokušaju da stigne lopticu, pao na travu i povredio rame.

Uspeo je posle medicinskog tajmauta da se vrati na teren i savlada rivala uz dozu opreza, a u narednih 24 sata će se videti u kakvom će stanju dočekati meč naredne runde.

I pored zaostatka od 2:0 na početku trećeg seta Novak je uspeo odmah da uzvrati i došavši na 2:2 u gemovima stavio Francuzu do znanja da drugu pobedu protiv Srbina neće ostvariti.

 

Posle ovog meča skor je 7:1 za našeg tenisera.

Novak je sitnije probleme imao u uvodnom setu, jer je do 4:4 viđena izjednačena borba, ali pravovremene odluke na 5:4 kod servisa rivala omogućile su mu da izbegne neizvesnu završnicu i neželjeni tajbrejk.

ISTORIJA

Ova dva tenisera do sada su odmerili snage sedam puta, a šest puta je slavio Đoković.

Srpski teniser je na putu do trećeg kola pobedio Andreja Golubjeva i Radeka Štepaneka, dok je Simon bio bolji od Konstantina Kravčuka i Robina Hasea. Bolji iz ovog duela u četvrtom kolu igraće protiv pobednika meča Džeremija Vang - Žo Vilfred Conga.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA