RAJKOVIĆ ZA TELEGRAF: Spreman sam da zamenim Bajkovića!

Mladi čuvar mreže crveno-belih je svestan da mu se otvaraju vrata prvog čuvara mreže i napominje da će učiniti sve da ne razočara trenera Lalatovića

  • 6

Pre skoro godinu dana postao je omladinski šampion Evrope sa Srbijom i na sebe je skrenuo pažnju velikih klubova, a krajem avgusta 2013. godine Predrag Rajković je završio u najvećem srpskom klubu Crvenoj zvezdi.

Na predstavljanju istakao je da se nada da će uskoro stati na gol, ali je iza sebe imao tešku sezonu. Iako je već u prvoj osvojio titulu malo je branio jer je pored sebe imao neprikosnovenog Bobana Bajkovića. Sada, kada je popularni Bajko napustio klub, Rajković bi trebalo da bude prvi golman crveno-belih.

- Presrećan sam zbog toga što ću sada biti prvi golman Zvezde sa 19 godina - bile su prve Rajkovićeve reči za Telegraf, a potom je nastavio:

- Spreman sam da zamenim Bajkovića na najbolji mogući način. Dolaze pripreme gde ću se truditi da se maksimalno spremim.

Veliki problem za Rajkovića mogao bi da predstavlja nedostatak utakmica. Branio je samo u poslednjem kolu protiv Vojvodine gde je, iako je primio tri gola, pokazao da je zalog za svetlu budućnost Zvezde. Ipak, ostaje žal za terenom u protekloj sezoni.

- Možda je bilo bolje da sam ostao u Jagodini prošlu sezonu kako bih imao više utakmica u rukama. Da li godinu ili šest meseci, svejedno. Ali ko zna zašto je ovo dobro. Sada se samo nadam da ću ispuniti očekivanja trenera Lalatovića za narednu sezonu - rekao je Rajković za Telegraf.

A, da Zvezda dosta očekuje od njega potvrdio je i trener golmana crveno-belih Srđan Maksimović.

- Pred Rajkovićem je sada vreme da se dokaže i ustali ispred stativa. Sjajan dečko i golman. Na treninzima se jasno vidi da poseduje kvalitet i da je željan igre. Idemo na pripreme i nadam se da će iskoristiti svoju šansu - rekao je za Telegraf Maksimović koji se osvrnuo i na činjenicu da je Lalatović najavio još jednog golmana na Marakani:

- Mi imamo supertalentovane golmane. Pored Rajkovića tu su još Trkulja i mladi Manojlović. Zdrava konkurencija je nešto što je potrebno da bi se ti momci razvijali tako da je to logičan potez.

Takođe, Maksimoviću je na prvom okupljanju bilo jako neobično što se u grupi igrača nije našao Boban Bajković.

- Praznina postoji jer sam navikao na njega, ali navike su tu da se menjaju. Bajković je dobar čovek i golman. Vreme je da naplati svoj trud. Ponavljam, tu je mladi Rajković da ga zameni - rekao je za kraj popularni Maksa za Telegraf.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(M. Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA