FSS SE NIJE OPAMETIO: Pa zar opet selektor u sitne sate?

Prema najavama predsednika FSS Tomislava Karadžića novi selektor će doći krajem jula, što znači da će u avgustu početi sa radom * Malo vremena da sagleda situaciju, ali smo na to navikli kada je Savez u pitanju

  • 11

Fudbalski savez Srbije nikako da se opameti! Ni 14 godina posta (osim Mundijala 2006 i 20010. godine) nije dovoljna opomena za čelnike Saveza da neke stvari dovedu u red. Pod neke stvari najviše mislimo na selektora koji godinama unazad preuzima kormilo Orlova u ''sitne sate''.

- Imamo određeni budžet i nećemo ići iznad toga, jer ne želimo da se ponašamo kao pijani milioneri. Vidite kako su neki prošli na Svetskom prvenstvu i definitvnu odluku donećemo do kraja jula - između ostalog rekao je Karadžić, a sve apropo toga da bi Valter Zenga mogao da preuzme ''palicu'' nacionalnog tima.

Ono što najviše ''bode oči'' svakako su reči ''definitvnu odluku donećemo do kraja jula''. To znači da novi selektor stiže početkom avgusta, a kvalifikacije počinju već u septembru. Malo vremena da se dobije uvid šta Srbija sadrži. Čak i da Drulović ostane, radio je pod trzavicom ovih par meseci i naći će se u teškoj situaciji.

Sramotno je da FSS nije uspeo da pronađe rešenje na mestu selektora još od decembra prošle godine. U tom momentu Srbija je, zajedno sa San Marinom i Jermenijom, činila grupu reprezentacija sa upražnjenom selektorskim mestom. U međuvremenu oni su pronašli rešenje ko će voditi njihov nacionalni tim, a mi smo nastavili po starom.

Egzodus je počeo nakon EP 2000. godine kada je Ilija Petković preuzeo nacionalni tim, ali je već u zimu naredne godine otišao. Ta 2001. godina bila je specifična po tome što se u jednom momentu nije ni znalo ko vodi reprezentaciju. Došao je Đorić, pa je tadašnju Jugu predvodila tročlana ekipa - Boškov, Savićević i Ćurković, a neodlazak na Mundijal 2002. godine imenovao je samog Savićevića na čelu nacionalnog tima.

Jedan od malobrojnih dobrih poteza Saveza usledio je krajem jula 2003. godine kada je reprezentaciju ponovo preuzeo Ilija Petković. EP U Porugaliji je bilo izgubljeno, a Petko je imao dovoljno vremena da vidi čime raspolaže. Kao nagrada usledio je plasman na Mundijal u Nemačku, ali nakon ispadanja u prvom krugu tim je preuzeo Havijer Klemente.

I, gle čuda! Neposredno pred početak kvalifikacija za EP 2008. godine na koje nismo otišli, a morali smo. Činilo se da će dovođenje Đukića u decembru 2007. godine podsetiti na Petkov period, ali je oteran bez ijedne zvanične utakmice. E, jedina situacija kada smo pogodili sa selektorom u ''minut do 12'' jeste dolazak Radomira Antića. Stigao je u avgustu, odveo Srbiju na SP 2010. godine i otišao.

Nasledio ga je Pižon u septembru kada su kvalifikacije uveliko počele, a nakon njega je došao Mihajlović. Takođe, tri meseca pred kvalifikacione duele. Nedovoljno da se sagleda situacija. Potvrda prethodne rečenice stigla je na prijateljskim mečevima tokom leta gde je Miha isprobavao sijaset fudbalera. Preko 30. Trend je nastavljen i u kvalifikacijama, a kad se ''osvestio'' već je bilo kasno.

Možda će i sada biti kasno za Srbiju da se nada Francuskoj i najvećoj evropskoj fudbalskoj smotri, na kojoj nismo bili još od 2000. godine. Ko god da dođe neće imati dovoljno vremena da sagleda situaciju. Pogotovo ako to bude stranac. A mogli smo, kao sav normalan svet, da imamo ''saveznog kapitena'' još za Božić.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • FSS SE NIJE OPAMETIO

    4. jul 2014 | 17:40

    Bravo za Telegraf. Konačno da neko napiše istinu o fudbalskom savezu. Mi možemo da kritikujemo FSS u komentarima ali nije isto kada ga kritikujemo mi ili neki mediji. Možda se opameti ovaj ... pa ostavi Drulovića da radi svoj posao, pošto ne verujem da će pozvati Antića.

  • Dejan B.

    4. jul 2014 | 17:07

    Grobari fudbala

  • Srbo kabadahic

    4. jul 2014 | 18:25

    Kompletan fss treba menjati i gotovo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA