OKUPILI SE SRPSKI KOŠARKAŠI: Da se opet borimo za medalju! (VIDEO)

- Imamo dovoljno vreme da se spremimo, imamo mlad i kvalitetan tim. Nećemo puno da pričamo na početku - rekao je kapiten naše selekcije, Nenad Krstić

  • 7

Košarkaška reprezentacija Srbije okupila se u ponedeljak u hotelu "Zira" u sklopu početka priprema za predstojeće Svetsko prvenstvo koje se ovog leta održaval u Španiji.

Aleksandru Đorđeviću se javilo 17 košarkaša, dok će se kasnije priključiti Nemanja Nedović i Ognjen Kuzmić (obaveze u NBA Letnjoj ligi), kao i Vladimir Micov zbog saniranja posledica infekcije jetre. Selektor naše selekcije rekao je da ova selekcija mora da teži visokim ciljevima i da neće nikoga naknadno zvati zbog otkaza Novice Veličkovića.

- Želim da se zahvalim svim igračima koji su se odazvali. Krećemo od njihove velike želje koju su pokazali. Igrači su ti koji su najzaslužniji za uspeh reprezentacije. Naša je dužnost da damo sve od sebe da se borimo za medalje. Osvojiti medalju za svoju zemlju je privilegija. S druge strane, neprolazak u osminu finala bih smatrao neuspehom. Naše ambicije su veoma velike. Ako ne težimo visokim ciljevima, nećemo ih ni dostići - rekao je Đorđević.

Na okupljanju se novinarima obratio kapiten naše selekcije, Nenad Krstić koji se nada da pre svega neće biti dodatnih povreda.

- Početak priprema očekujemo sa dosta povređenih igrača, kao i prethodnih godina. Nadam se da će se oni oporaviti što pre i da će nas zaobići još neke povrede. Takmičenje nosi veliku težinu i motivisani smo veoma. Imamo dovoljno vreme da se spremimo, imamo mlad i kvalitetan tim. Nećemo puno da pričamo na početku - rekao je Krstić.

Zamenik kapitena, Miloš Teodosić želi da se Srbija ponovo na jednom velikom takmičenju bori za medalju.

- Svesni smo da nas čeka naporno i dugo leto. Žrtvujemo još jedno leto, zarad naše zemlje da ostvarimo neki rezultat. Nadam se da ćemo se vratiti u borbu za medalju. Želim selektoru da ima više uspeha kao trener, nego kao igrač. - rekao je Teodosić.

Ekspedicija srpskog nacionalnog tima 13. jula kreće put Kopaonika, gde će boraviti do 16. jula, a već narednog dana odigrati prvu prijateljsku utakmicu protiv B tima Srbije. Od 28. do 31. jula treniraće se u Beogradu, a zatim se reprezentacija 01. avgusta seli u Trst gde će učestvovati na turniru, tokom kojeg će igrati protiv Italije, Kanade i Bosne i Hercegovine.

Sedmog dana avgusta, "orlovi" putuju u Francusku gde će boraviti do 10. avgusta odmeriti smage sa selekcija Hrvatske i Grčke. Nakon toga, Srbija će ponovo biti u Beogradu i učestvovaće na tradicionalnom turniru "Trofej Beograda" uz reprezentacije Angole, Argentine i Turske.

Od 18. do 23. avgusta izabranici Aleksandra Đorđevića treniraće u Vršcu, a zatim odigrati dve utakmice protiv Novog Zelanda. Pripreme će biti okončane od 25. do 27. avgusta. Odlazak na Svetski kup u Španiju zakazan je za dan kasnije, a prva takmičarska utakmica protiv Egipta za 30. avgust.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(D. Stojmenović/M.Pavlović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • a ha

    9. jul 2014 | 22:00

    samo napred

  • Dejan B.

    9. jul 2014 | 21:43

    Ajmo momci -muški do kraja

  • Janko

    9. jul 2014 | 22:58

    Da li moze da se promeni oprema nase reprezentacije,ova oprema i dresovi su kao iz 1965-god, ili smo toli losi da moramo ovu marku da nosimo?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA