I ONI HOĆE U LIGU ŠAMPIONA: Trava na stadionu Partizana nije menjana 10 godina! (FOTO) (VIDEO)

U razgovoru za Telegraf direktor stadiona u Humskoj Aleksandar Stepanović rekao je da je u planovima Uprave bila promena travnatog tepiha pred početak ove sezone, ali da nije bilo finansijskih sredstava

  • 60

Fudbaleri Partizana u utorak kreću u pohod  na Ligu šampiona, kada će u Humskoj u okviru drugog kola kvalifikacija gostovati HB Toršavn.

Crno-beli su spremno dočekali suspenziju Crvene zvezde iz Evrope, ali je pitanje da li će i teren u Humskoj, koji bi mogao da postane veća tema za razgovore od igrača i rezultata kluba.

Ekspedicija Telegrafa je u petak, četiri dana pre Evro premijere posetila stadion u Humskoj i videla ne baš dobre uslove za meč crno - belih i Farana (utorak, 20,45).

NA KRAJU TEKSTA POGLEDAJTE VIDEO SA STADIONA.

Trava je isflekana, dopunjavana, baš kao što je izgledala i na meču crno - belih i Malmea 27. juna.

Zašto je to tako? 

- Uprava je nameravala da promeni travnatu podlogu, ali zbog nedostatka finansijskih sredstava do toga nije došlo. Trava na stadionu Partizana nije menjana deset godina! Pitanje je u kakvom će stanju biti teren ako bude velikih vrućina - rekao je za Telegraf direktor stadiona Partizan Aleksandar Stepanović i dodao da će po vremenskim prognozama u julu sve biti u redu.

- Kritičan period godine za održavanje terena su jul i avgust, ali nam ove godine kiše dosta pomažu da spremimo teren za prve mečeve u sezoni. Ukoliko temperature u drugoj polovini leta budu u kontinuitetu preko 35 stepeni, ne znam u kakvom će stanju biti teren - rekao je Stepanović.

S obzirom da je kvalitetan teren preduslov za dobar fudbal Stepanović smatra da je početak sledeće sezone krajnji termin da se uradi kompletna restauracija "tepiha" u Humskoj.

- Uprava će morati da pronađe finansijska sredstva da sredi kompletnu travu. To bi trebalo raditi na svake tri, četiri, maksimum pet godina ukoliko se dobro održava teren - rekao je Stepanović i zatim objasnio kako se trava tretira između dva prvenstva:

- Kada se završi sezona trava se pusti da poraste nekoliko milimetara, jer viša trava štiti koren. Na delovima terena koji su tako reći "ćelavi" urađena je zamena, odnosno krpljenje, a zatim savremenim mašinama šišamo travu na propisanu visinu. U Evropi je trava nešto viša, ali ređa, za razliku od domaćeg prvenstva - zaključio je Stepanović.

Pogledajte i kako okom kamere izgleda trava koja je u petak šišana za prvi nastup crno  belih.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(P. Milinković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pfc

    11. jul 2014 | 21:30

    Da nije najbolji nije, a da ste vi trazili pecurke jeste, ali pecurke po terenu rastu na drugoj strani brda! Hteli ste malo da se sprdate s nama ali nije upalilo.

  • bube gr

    11. jul 2014 | 23:24

    Partizan se ispruzi onoliko koliko je dugacak! Za razliku od komsinice, koja je u bunaru, a opet funkcionise i kupuje sve i svasta! Zato se ne cudite ako FSS ne izda komsinici licencu..... bolje imati 10 godina staru travu, ali placenu struju i sampone

  • Mile 011

    11. jul 2014 | 21:05

    Šta bi komšije dale da mogu da igraju kvalifikacije ? Da imaju STIDA ne bi se javljali uopšte . Njima je kao LOPOVIMA UEFA REKLA KO SU I ŠTA SU .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA