Vujošević razočaran Bogdanovim odlaskom: Pričaju se bajke, Partizanu ne ide toliko novca!

Trener Partizana otvoreno o ciframa, blokadi računa, "horu bečkih dečaka", ali i ćutanju u klubu srpskog šampiona

  • 30
KK Crvena zvezda - KK Partizan, Finale, Duško Vujošević i Bogdan Bogdanović Foto: Marko Todorović

Trener Partizana Duško Vujošević se prvi put opširno oglasio po završetku sezone u kojoj je se sa mladim timom i pored velikih problema osvojio šampionsku titulu u Srbiji.

Odlazak Bogdana Bogdanovića, od Vujoševića je izazvao detaljnu analizu.

- Posebno sam nezadovoljan što je Bogdanović otišao - rekao je Duško Vujošević Sportskom žurnalu.

- To je igrač koga sam, kada sam se vratio u Partizan, zatekao u stanju gde nije bio ni ni u prvih 12 igrača. Velikim radom se njegov talenat razvio, uz ogromnu žrtvu kluba i tima. Eliminisan je Anđušić, kada se povredio Vesterman nije dovođen plejmejker kao zamena. Uloženo je veoma mnogo minuta, izgubljenih i važnih utakmica.

- Računao sam da će Bogdanov naredni korak da bude NBA, ali njegova menadžerska agencija je zbog svojih materijalnih interesa uradila sve da do toga ne dođe. Davane su informacije da bi on trebalo da ostane još dve godine u Partizanu, a paralelno se radilo da on ne bude ovde ni dva dana.

- Dan posle drafta generalni menadžer Finiksa govori kako će ostati u Partizanu i biti praćen. Očigledno je bio svesno pogrešno informisan. Ono što je korektno u celoj priči, mogao je da ode i bez obeštećenja, jer nije bio isplaćen, a to nije iskoristio.

NEZADOVOLJAN CENOM

- Lično sam nezadovoljan što je klub morao da ga proda, kao i zbog načina na koji je otišao i finasijskim uslovima. Njemu bi cena do sledeće godine samo porasla da je ostao u Partizanu, a da bi se on odužio i igrama i još nekim trofejom Partizanu.

ISTINA O BOGDANOVOM TRANSFERU

Trener Partizana je otkrio da crno - belima dobijaju tek deo Bogdanovog transfera.

- O Bogdanovom trasferu se pričaju bajke. Od tih 1,3 miliona 20 odsto ide na imemenadžera koji su svojevremeno platili 65 odsto od obešetećenja kada je dolazio iz Žitko basketa.

- Preostalih 80 odsto što klub dobija biće uplaćeno u dve rate, jedna ove, druga sledeće godine.

- Prva rata, oko 500 hiljada, umanjena je za oko 106 hiljada koliko se Bogdanu duguje, jer je dobio samo jednu platu ove sezone..

- Preostala cifra nije beznačajna, ali je daleko manja u odnosu na ono što je klub uložio i daleko od rešavanja ekonomskih problema, kao što njegov menadžer Aleksandar Rašković pokušava da kreira utisak, a čime se povećava nestrpljenje onih kojima se duguje - rekao je Vujošević i otkrio da je od Lovernja zarađeno čisto 210.00 evra.

Trener crno - belih je rekao da njegov iz godine u godinu zadržava taj duh "Horskih dečaka", da zahvalnost stalno postoji i pored sledeće tvrdnje.

- Boli me kada vidim da sam deo života proveo sa nekim ko to nije zaslužio kao ličnost - bio je pomalo i zaginetan Dule.

- Ima nnogo više onih kojima je moja pomoć potrebna, zbog njih sam ja tu. U tome je moja svrha i smisao. Svetsan sam zaludnosti veličine, ali moja misija je korisna. Nastavićemo da se borimo.

PRIČA JER DRUGI ĆUTE

Sportskom žurnalu je Vujošević otkrio zašto je on "taj" koji igre protiv svega i svakoga.

- Sve radim da se scenario propasti Partizana ne odigra nemo. Pričam i zato što drugi iz kluba ćute! Pitam se da li su u ovoj državi stvari toliko uređene i u rukavicama da je jedini problem nivo komunikacije između mene i Čovića?

RAČUN KLUBA BLOKIRAO TRGOVAČKI SUD

Novi problemi u Humskoj su sledeći.

- Račun kluba je blokiran od strane Trgovačkog suda zbog neizmirenih obaveza prema Kecmanu od 14 hiljada evra.

- Preti nam suspenzija pred BAT-om zbog dugovanja prema Katiću, dok je Raduljica prolongirao zahtev za mesec dana. Mačvan se ponaša gospodski od početka što se tiče dugovanja prema njemu, pa mu još jednom zahvaljujem - istakao je Vujošević otkrivši da je odlazak Vestermana posle bertansa, Lovernja i Bogdanovića izuezetno realan.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Sportski žurnal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vwb

    14. jul 2014 | 16:15

    Mizantrop,sada je postao i Koperfild,od milion i trista hiljada,on napravi nulu,tako vec treca decenija,ali sad shvatam zasto ga drzava ne dira...,pa on je najbolji profesor za alhemiju!!!

  • Srbo kabadahic

    14. jul 2014 | 14:04

    Kmeeee

  • Profesore...

    14. jul 2014 | 12:49

    Sta bi sa casovima ljubavi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA