Partizan pamti Širak i zato večeras menja 82% startne postave!

Nema Rašovića, ali ni starteri koji su bili prošle godine nisu više u prvih 11.

  • 10

Partizan večeras protiv Toršavna i pre godinu dana protiv Širaka! Isti klub, ali skoro svi koji će istrčati večeras na travu stadiona u Humskoj i oni koji su počeli sezonu leta 2013. godine se razlikuju!

Evo o čemu pišemo. Ovo je sastav koji je počeo meč protiv Širaka u julu 2013. godine, kada je bilo 1:1:

Lukač, Aksentijević, Volkov, Ostojić, Stanković, Saša Marković, Saša Ilić, Miloš Jojić, Predrag Luka, Nikola Ninković, Nemanja Kojić. Ovih 11 igrača je počelo susret koji je završen rezultatom 1:1, a koji je obeležio golom Volkov u 92. minutu.

Na klupi su bili: Živko Živković, Danilo Pantić, Nemanja Petrović, Saša Ivković, Darko Brašanac, Marko Šćepović i Filip Malbašić.

U odnosu na ovaj sastav u Partizanu danas nisu Aksentijević, Jojić, Šćepović, Malbašić, ali je mnogo veći kuriozitet što godinu dana kasnije startna postava srpskog prestavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona samo dvojica, najviše tri igrača će očeti uvodni meč u novoj sezoni.

Ako ne računamo povređenog Volkova, večeras bi na travu stadiona trebalo u 11 da se pojave Lukač, Vojislav Stanković i eventualno Saša Ilić, koji je realnije na startu među rezervama.

Na klupi će biti Ninković, Luka... dok će među starterima biti svi koji su zimus stigli u Partizan: Vulićević, Trajković, Drinčić, Lazović i Škuletić.

Partizan je doveo dosta igrača u zimskom prelaznom roku i svi tada pridošli zauzeli su mesta u startnoj postavi!

Na ovu zanimljivost dodajemo i da je promena u međuvremenu izvršena i na klupi, jer će večeras evropski debi u crno - belom imati Marko Nikolić, dok je to prošle godiine imao Vuk Rašović.

Sve je drugačije u odnosu na evro premijeru iz 2013. Osim svega navedenog, Partizan trenutno nije ni šampion Srbije. Valjalo bi da i drugačiji bude ishod u odnosu na onaj meč iz Gjumrija sa starta 2013/2014.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobar99

    15. jul 2014 | 17:22

    Ajmo braćo do LŠ!!!

  • Nenad

    15. jul 2014 | 16:35

    Bas verujem u ovaj Partizan, mislim da ove godine mozemo u grupnu fazu, Marko Nikolic je bas dobar trener. Veceras "Da volim crno-bele ponosno kazem svima..."

  • Vuja

    15. jul 2014 | 15:41

    Zato smo 82% bolji...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA