Gazda Panatinaikosa kupuje Partizan?

Grčki klub bi finansijski mogao da obezbedi redovan nastup crno-belima u Evroligi, a da ujedno i obezbedi rasadnik talenata za svoj matični klub

  • 70

Spas za košarkaški klub Partizan mogao bi da stigne iz Grčke. Prema nezvaničnim informacijama, Panatinaikos je zainteresovan da kupi šampiona Srbije.

Prema navodima "Naših novina", Zakon o pirivatizaciji u sportu bi trebalo da se nađe u proceduri za dva meseca, što će "pogurati" mnoge zaninteresovane kupce da ulože kapital u srpske klubove, i iako se najviše govorilo o privatizaciji fudbalskih klubova Crvena zvezda i Partizan, izgleda da postoji interesovanje prevashodno za KK Partizan.

- Vlasnik jednog poznatog evroligaškog kluba je izuzetno zainteresovan za kupovinu crno-belih. On ima dovoljno novca da pokrije klupske troškove, koji pogotovo ove godine ozbiljno prete da ugroze opstanak kluba, a Partizan bi mu poslužio kao rasadnik talenata - rekao je "Našim novinama" izvor iz državnog vrha.

Navodno je taj klub grčki Panatinaikos, čiji je većinski akcionar Dimitris Janakopulos, a čija je porodica imala odličnu saradnju s Partizanom, odakle je stigao trofejni stručnjak Željko Obradović, ali i igrači poput Nikole Pekovića, Aleksa Marića, Milenka Tepića.

Panatinaikos bi finansijski mogao da obezbedi redovan nastup crno-belima u Evroligi, a da ujedno i obezbedi rasadnik talenata za svoj matični klub, navode "Naše".

- Nije mi poznata činjenica da ima zainteresovanih za kupovinu Partizana. Ali voleo bih, i radujem se tome ako je istina - rekao je predsednik Partizana Predrag Danilović.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • a ha

    16. jul 2014 | 12:40

    ja zaista ne mogu da verujem kako se sve tako brzo dešava,navijači partizana u svojim komentarima imaju 1000 stvari na osnovu kojih kao imaju zamerke na rad KK C Zvezde,a onda tako brzo sve se to dešava i njima (KK sledeća sezona,nemanje para,Cipiripi kup.........) i sad svi ti navijači koji Zvezdu zovu FMP .bez adrese ,zamrznuti....... oni mole Boga da budu filijala....još jedan dokaz koliko ništa ne znaju nego samo slepo veruju magu i prepisuju komentare...

  • Pinokio

    16. jul 2014 | 14:10

    A tamo među navijačima Šiptari i BBB sa kojima su u bratstvu. To je ta družba. Viiiiiii i Hrvaaaatiiiiiii

  • Haha

    16. jul 2014 | 13:00

    Postaju filijala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA