MILIONI, KAMIONI, AVIONI: Ovo je 10 najskupljih transfera u istoriji fudbala!

Madriđani su dovođenjem Rodrigeza dobili i četvrtog igrača na listi Top 10 najskupljih u istoriji fudbala i najzastupljeniji su, a prati ih rival Barselona i PSŽ sa po dva. Samo jedan defanzivac na listi

  • 9

Čitav svet je tokom prethodnih dana, ali i sada priča o prelasku najvećeg otkrovenja Svetskog prvenstva i najboljeg strelca Hamesa Rodrigeza u Real Madrid. Doskorašnji vezista Monaka je plaćen 80 miliona evra što ponovo predstavlja promenu u rasporedu na listi najskupljih transfera u istoriji fudbal.

Dolazak Kolumbijca na "Santjago Bernabeu" druga je velika bomba u ovom prelaznom roku, nakon dolaska Luisa Suareza u Barselonu, a iako je do kraja letnje pijace ostalo više od mesec dana i očekuje se još velikih i skupih transfera, mi ćemo vam predstaviti listu najskupljih fudbalera do sada, a kao što je i očekivano "kraljevski klub" ima najviše igrača na spisku.

1. Geret Bejl je prošlog leta bio zvezda prelaznog roka i za neverovatnu sumu od 100 miliona evra stigao je iz Totenhema u Real Madrid čime je postao najskuplji fudbaler u istoriji.

2. Na drugom mestu je još jedan igrač koji je stigao u prestonicu Španije, a reč je o Kristijanu Ronaldu, koga su "los blankosi" platili Mančester junajtedu 2009. godine 94 miliona evra, što je u tom trenutku bio najveći transfer u istoriji sve do prošle godine.

3. Na treće mesto je uspeo da se probije i drugi najveći španski klub, ali tek ovog leta, kada su za vreme Mundijala u brazilu uspeli da ostvare prelazak Luisa Suareza iz Liverpula za istu sumu koliko je i njihov najveći rival platio Portugalca.

4. A sada posle današnjeg dana ponovo Real Madrid potvrđuje dominaciju na ovoj listi. Hames Rodrigez "zlatna kopačka" planetarne smotre u Brazilu je za 80 miliona evra prešao iz Monaka u redove prvaka Evrope.

5. Verovali ili ne evo i četvrtog igrača na ovoj listi koga je "kraljevski klub " doveo. Rikardo Kaka je iste godine kada i Ronaldo stigao na "Santjago Bernabeu" iz Milana za velikih 68,5 miliona evra.

6. Među prvih deset se upisao i klub koji je odskora počeo da troši veliki novac, odnosno, otkad su ga otkupili šeici. Pari Sen Žermen je pre godinu dana uspeo da dobije trku sa Realom i drugim klubovima i za 64,5 miliona evra kupi urugvajskog superstara iz Napolija, Edinsona Kavanija.

7. Još jedan francuski klub ili kako ih još zovu skorojevići se domogao kluba Top 10, a ovoga puta je to Monako. Nogati vlasnik "kneževa" Dmitri Ribolovljev je otkupio Radamela Falkaa od Atletiko Madrida za sumu od nešto manje od 64 miliona evra.

8. Posle španskih i francuskih ekipa koje dominiraju ovom listom, mesta se našlo i za jedinog predstavnika Engleske. Čelsi, odnosno, Roman Abramovič je u zimu 2011. godine iskeširao Liverpulu za Španca Fernanda Toresa oko 63 miliona evra.

9. Još jedan transfer koji se deio ovog leta 2014. godine ušao je u prvih deset, a u pitanju je opet PSŽ koji je pre početka Mundijala od Čelsija otkupio defanzivca Davida Luiza koji je time postao najskuplji odbrambeni igrač u istoriji, za istu sumu koliko su pre tri godine "plavci" platili Toresa.

10. I na kraju na desetom mestu je prelazak oko koga se digla velika prašina u javnosti i koji i dan danas još nije utanačen pod kojim se okolnostima odigrao i kolika je cifra u pitanju, ali je za sada zvanično da je koštao oko 60 miliona evra. To je dolazak Nejmara iz Santosa u Barselonu.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Luka

    22. jul 2014 | 23:55

    A Ibra koji je Barcu koštao 69 miliona?

  • Goxi

    22. jul 2014 | 23:14

    Gde je Zinedin Zidan koji je stigao iz Juventusa u Real za €65M?

  • Cile

    23. jul 2014 | 00:39

    I onda su kao seici unistili fudbal...ne, to je zapoceo real sa njihovim galaktikosima a seici su ga samo napravili jos gorim...nije mi jasno kako neko navija za takve klubove pored Arsenala,Borusije,...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA