ISTORIJSKI PREOKRET ZA FINALE: Vaterpolisti gubili četiri razlike, a onda se osvetili Crnogorcima! (FOTO)

Ni četiri gola prednosti, ni navijači ni sjajna realizacija Crnogoraca nisu uspeli da zaustave "delfine" na putu ka odbrani titule prvaka Evrope. Bio je ovo najbolji revanš za prošlogodišnji poraz na Svetskom prvenstvu i hladan tuš o kome će još dugo naše južne komšije razmišljati

  • 94

Auh! Šta je ovo bilo? Tako bismo mogli da reagujemo posle najvećeg podviga na međunarodnim takmičenjima. Srpski vaterpolisti su servirali hladnu osvetu Crnogorcima 10:9 i posle ogromnog preokreta u poslednjih deset minuta domogli se još jednog finala.

Ni četiri gola prednosti, ni navijači ni sjajna realizacija Crnogoraca nisu uspeli da zaustave "delfine" na putu ka odbrani titule prvaka Evrope. Bio je ovo najbolji revanš za prošlogodišnji poraz na Svetskom prvenstvu i hladan tuš o kome će još dugo naše južne komšije razmišljati.

Ništa nam nije išlo tokom dve i po četvtine, a onda nas je krenulo sve dok su "ajkule" potpuno stale i nemo posmatrale kako se pravi verovatno najveći preokret u istoriji vaterpola, usput učeći najvažniju lekciju o srpskom inatu i ne razmišljanju o predaji nijednog trenutka. Zato će Srbija u nedelju igrati protiv još jednog dužnika, domaćina Mađarske za ostanak na evropskom tronu, a Crna Gora se boriti sa Italijom za bronzanu medalju.

A nije tako izgledalo na polovini utakmice! Katastrofalno smo ušli u meč, odbrana kao da nije postojala, dok u napadu nismo imali rešenja, što su znalački iskoristili Crnogorci. Nismo znali kako da zaustavimo braću Brguljan i Nikolu Janovića koji su postigli prvih šest pogodaka za svoju selekciju, a koliko su smo mi bili nemoćni govori i pet primljenih golova u prvoj četvrtini što nam se dugo nije dogodilo.

Ipak, uspeli smo da se malo vratimo u život preko Mitrovića i Filipovića, ali kada je naš najbolji strelac promašio peterac za smanjenje na dva razlike, odnosno, Radić mu odbranio, činilo se da ćemo se teško domoći trijumfa i novog finala.

Sa druge strane, u odbrani smo ostavljali nepokrivene crnogorske bekove koji su se raspucali i rešetali Gojka Pijetlovića iz svih pozicija. A onda je sredinom trećeg perioda usledio početak velikog preokreta. Kao da su igrači dve reprezentacije zamenili kapice. Savić je izveo indisponiranog Pijetlovića i na gol poslao Branislava Mitrovića koji je spustio roletnu crnogorskim vaterpolistima.

I odbrana i napad su počeli da deluju kao u susretu sa Grčkom i prednost "ajkula" je počela da se topi, sve do dva minuta pred kraj kada je do tada neprimetni Miloš Ćuk pravom bombom doneo izjednačenje. Zatim je usledio crveni karton za selektora Crne Gore Ranka Perovića, posle koga je Nikić po prvi i jedini put na susretu doneo vođstvo Srbiji, ali vođstvo koje je bilo dovoljno da nas odvede u finale.

Sada neka se spreme Mađari koji sigurno posle ovakve naše predstave itekako strepe od srpskih "delfina".

Srbija: G. Pijetlović, Mandić, Gocić 1, Ranđelvić, Ćuk 2, D. Pijetlović, Nikić 1, Aleksić 1, Rađen, Filipović 2, Prlainović, S. Mitrović 3, B. Mitrović.

Crna Gora: Radić, Dr. Brguljan 2, Pasković, Petrović, Da. Brguljan 2, Čučković, M. Janović 1, N. Janović 3, Ivović 1, Mišić, Klikovac, Jokić, Šćepanović.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DEKI

    25. jul 2014 | 21:49

    Crna gora je samo mali grad u SRBIJI

  • JA

    25. jul 2014 | 22:09

    Pa ovo ko ja i moj burazer,kada smo bili klinci,pa se posibamo,pa naidje cale,izlemana nas obojicu,i kaze:"Nikada nemoj da se bijes sa bratom,brat je svetinja!".A i ovde je u pitanju sport,bas je lepo veceras u vaterpolo svetu biti Srbin,imati cak2ekipe u prve3 na planeti.Dobro je jednom na nekom basket mecu rekao hrvatski sportski komentator:"To mogu samo Srbi!"

  • Milos Podgorica

    25. jul 2014 | 21:47

    Majka Srbija!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA