SRBIJA BRANI EVROPSKU KRUNU: Mandić u 90. odveo Orliće u polufinale!

Golom napadača Čukaričkog u samoj nadoknadi vremena, Orlići obezbedili plasman u polufinale gde će se, kao i prošle godine, sastati sa Portugalijom, ali ono što je takoše bitno jeste da ćemo se, prvi put još od zlatnih Čileanaca, naći na SP do 20 godina

  • 34

Srbija je u polufinalu Evropskog prvenstva u Mađarskoj!!! Golom napadača Čukaričkog Staniše Mandića u 90. minutu, omladinska fudbalska selekcija je uspela da pobedi Bugarsku rezultatom 1:0 i zauzmu drugo mesto grupe B, ali ono što je takođe bitno jeste da smo prvi put posle 1987. godine i zlatnih Čileanaca obezbedili plasman na SP do 20 godina.

Pre mečeva trećeg kola kalkulacija je bila jasna. Srbiji je bila potrbena pobeda sa dva gola viška da bi sigurno obezbedila prolaz dalje, ali se osluškivao i drugi meč grupe. Kada su Nemci već u 3. minutu poveli protiv Ukrajinaca, bilo je jasno da je Orlićima potreban samo jedan gol. Nemci su došli i do drugog, a Srbi nisu uspevali da odrade svoj deo posla sve dok selektor Paunović nije ubacio u igru Mandića, a ovaj mu se odužio golom.

Daleko od toga da nije bilo prilika, međutim lopta jednostavno nije htela u gol. U pokušajima da savladaju Ljubenova prednjačili su Jović i Gaćinović. za to vreme, Bugari su samo jednom pripretili Rajkoviću, oko 20. minuta.

Izostanak Živkovića, koji se priključio Partizanu, i kapitena Maksimovića zbog crvenog kartona, bio je vidljiv tokom prvih 45 minuta koji su završeni bez golova u mrežama.

Srbija je u nastavku pripretila već u 48. minutu preko Babića, ali kako je vreme odmicalo, tempo igre je padao. Pokušavao je Paunović da izmenama preokrene tok utakmice. U igru su ušli Jokić i Mandić umesto Pantića i Jovića, a malo kasnije i Dražić je zamenio Ristića.

Upravo taj momenat na isteku sata igre, kada je Mandić zamenio Jovića, rešio je utakmicu na kraju, tako da je Srbija sa pet bodova završila ispred Ukrajine (četiri) i Bugarske (nula), ali iza Nemaca (sedam). Ostaje žal za onim primljenim golom u nadoknadi vremena protiv Švaba (2:2) jer bi tada igrali protiv lakšeg rivala Austrije u polufinalu, ali možda je ovako i slađe.

Setite se samo prošlogodišnjeg duela sa Porugalcima kada smo ih dobili na penale u polufinalu, a kasnije osvojili titulu. Neka se istorija ponovi.

SRBIJA - BUGARSKA 1:0

(Mandić 90)

SRBIJA: Rajković, Antonov, Zdjelar, Stevanović, Babić, Gaćinović, Grujuć, Ristić (Dražić 73), Pantić (Jokić 59), Jovanović, Jović (Mandić 59).

BUGARSKA: Ljubenom, Petrov, Galadov, Velkov, Daskalov (Vutov 46), Kolev, Tsonev, Despodov (Velkoski 74), Minčev, Drijanov, Vasilev.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MONTEVIDEO BOG TE VIDEO

    25. jul 2014 | 22:24

    Eto,možemo do polufinala i bez Hrvata.Bravo orlići!

  • Sasa

    26. jul 2014 | 00:25

    Ja sam video dijabole, ali kao ovaj Koske ovde još nisam, partizan ustaški mit ili muslimansko čudo...

  • sanjica petrovic

    25. jul 2014 | 22:48

    Bravo momci bravo sokoli.A pusti grobari sto su zabranili detetu da igra za svoju zemlju,protiv Bugara ce proci kao protiv FLJAMURTARIJA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA