Nelson može da igra za reprezentaciju Srbije!

Bivši košarkaš Crvene zvezde, a novi grčkog Panatinaikosa, dobio je srpski pasoš

  • 13

Rešenje o prijemu u državljanstvo Srbije bivšem košarkašu Crvene zvezde Demarkusu Nelsonu doneto je 24. jula.

Međutim, ovo rešenje objavljeno u Službenom glasniku stiglo je donekle kasno, s obzirom da je Amerikanac napustio crveno-bele ovog leta, i potpisao za grčki Panatinaikos.

Nelson je prvi američki košarkaš koji je po isteku jednogodišnjeg ugovora produžio ugovor sa Crvenom zvezdom, a popularni "Admiral" je za dve godine postao miljenik navijača.

Dobijanjem srpskog pasoša, Nelson je stekao jedan od uslova za nastup u reprezentaciji Srbije, mada je selektor Aleksandar Đorđević izričito protiv dovođenja stranaca u nacionalni tim.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • coja

    30. jul 2014 | 14:43

    Mislim da Srbija nije kao makedonija, crna gora, bosna, hrvatska, i dosta vise sa tim da li moze neki stranac da igra u reprezentaciji. Ima nesto sto se zove PONOS !

  • grobar do koske

    30. jul 2014 | 13:29

    Sta moze da igra..??!!! ON mora da igra..!!! I jos ce dobiti ORDEN za izuzetne zasluge i doprinos koje je ostvario jedan americki drzavljanin u dresu bludnice,a to je osvojen PRVI trofej(kup..) u vreme visedecenijske vladavine Svetinje na celu sa najvecim,neprikosnovenim,uskoro "svecano"proglasenim(od strane sadasnjih cinovnika..) "teroristom" Duskom Vujosevicem !!!..Svetinja-Partizan-Simbol ratnika za slobodu i nezavisnost Srbije ! Najuspesniji klub nezavisne Republike Srbije-Partizan-MIT ili cudo-PONOS SRBIJE !!

  • Joca

    30. jul 2014 | 12:50

    Može da igra za Srbiju ali juče. Imamo mi boljih igrača od ovog amera. Neka igra za USA to je njegova domovina. Državljanstvo je dobio samo zato što se računalo da će ostati u zvezdi i time su hteli da oslobode mesto za nekog novog stranca stranca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA