Volkov spasio Partizan poraza u Bugarskoj, povreda Lazovića (FOTO)

Crno-beli u drugom poluvremenu nijednom nisu pripretili Ludogorecu, ali su uspeli da sačuvaju mrežu, zahvaljujući levom beku, za veliki optimizam pred revanš u Beogradu - 0:0 * Lazović napustio teren uz bolnu grimasu

  • 56

Partizan neporažen napušta Bugarsku! Branili su se crno-beli skoro čitav meč, s vremena na vreme pretili iz kontranapada, ali nisu uspeli da postignu gol protiv Ludogoreca u Razgradu, u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Ali, zato nisu ni primili tako da sa izglednim šansama za prolaz dalje čekaju revanš u Beogradu - 0:0.

Bio je Ludogorec bolji rival na terenu. Pogotovo u drugom poluvremenu gde crno-beli nisu uspeli da naprave nijednu priliku za gol. Ipal, imali su dve na početku meča i pitanje je kako bi se meč završio da su Škuletić i Živković bili precizniji.

S druge strane Marselinjo je bio noćna mora za odbranu Partizana koju je u dva navrata spasio Volkov. Levi bek vicešampiona Srbije je najpre odlično intervenisao u momentu kada je Marselinjo bio sam ispred Lukača (tražili su Bugari penal, ali osnova za to nije bilo) u 17 minutu, da bi u 33. izbacio sa gol linije. Prethodno je u 11. minutu sa tri metra promašio skoro prazan gol, nakon kornera sa desne strane.

Drugo poluvreme je bilo daleko ispod onoga što se očekuje od ekipa koje pretenduju za grupnu fazu LŠ. Ludogorec je jalovo napadao, Partizan se uspešno branio, a u svoj toj borbi, sredinom drugog poluvremena ostao je bez Danka Lazovića koji je povredio rame. Napustio je napadač teren, uz bolnu grimasu, a nije poznato da li će i koliko odsustvovati sa terena.

Trener domaće ekipe žarko je želeo pobedu i u igru je, poslednjih 20-ak minuta, ubacio dva nova napadača, ali gol Lukača je bio začaran za fudbalere bugarskog šampiona, koji je prošle godine uspeo da savlada crno-bele na ovom terenu rezultatom 2:1. Ipak, to što su zreliji i iskusniji za godinu, crno-beli su uspeli da naplate i ostanu neporaženu u Razgradu i umnogome uvećaju svoje šanse za prolaz u četvrto kolo.

LUDOGOREC - PARTIZAN 0:0

LUDOGOREC: Stojanov, A. Aleksandrov, Moti, Vitinja (Angulo), Kaisara, M.Aleksandrov (Aniset 75), Espinjo, Abalo (Misađan 62), Djakov, Marselinjo, Bezjak.

PARTIZAN: Lukač, Vulićević, Trajković, Stanković, Volkov, Brašanac, Drinčić, Ilić (Luka 80), Živković (Grbić 67), Lazović (Ninković 53), Škuletić.

KRAJ UTAKMICE - Partizan je uspeo da ostane neporažen u Razgradu i sa velikim optimizmom dočekuje revanš u Beogradu za sedam dana - 0:0.

90. minut - Igraće se još četiri minuta.

87. minut - Dobra kontra crno-belih, nakon šanse Ludogoreca, ali je Škuletić neprecizno pokušao da uposli Luku. Ulazak Luke i Grbića pokazao se kao idealan potez Nikolića jer je pomenuti dvojac uneo svežinu u redove srpskog vicešampiona.

80. minut - Umesto Ilića na terenu je Predrag Luka, koji je u prvom kontaktu želeo da postigne gol.

77. minut - Neće gol Marselinja. Šutirao je jako ka golu Lukača, ali je pogodio Drinčića u glavu. Pao je vezista Partizana kao pokošen jer je to bio jak šut Marselinja.

75. minut - U redovima Ludogoreca u igru je ušao fudbaler čije prezime ima neverovatnih 16 slova. Pisali smo o njemu ranije.

67. minut - Umesto umornog Živkovića, u igru je ušao Petar Grbić. Formacijski, ništa se ne menja u redovima Partizana. Već u narednom napadu Ludogorec je imao priliku preko Misađana, koji je šutirao tik pored stative. Odličan korner s leve strane.

fkp-ldg_42

63. minut - Odlično se Partizan brani. Bugari na sve načine pokušavaju da stignu do prilike za šut, ali im ne uspeva.  I sve što nekako prođe, vrlo brzo završi u rukama Lukača. Bezopasna igra oba tima.

57. minut - Igraju Bugari viktorije ispred gola Lukača. Srećom, Stanković je izblokirao opasan šut Marselinja, koji nastavlja najviše da preti srpskom vicešampionu.

53. minut - Veliki problem za Partizan. Lazović mora napolje zbog povrede ramena. Uz bolnu grimasu iskusni napadač je mesto ustupio Ninkoviću.

52. minut - Smušena reakcija bugarskih napadača. Partizan ima velikih problema sa centaršutevima Bugara.

50. minut - Žuti karton za Motija zbog oštrog faula nad Lazovićem, koji se potom žalio lekarskom timu Partizana.

47. minut - Prva izmena na meču. Umesto povređenog Vitinje, na terenu je Angulo. Taktička izmena Stoev zbog povrede.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme i već ofsajd u kom se našao Škuletić.

POLUVREME: Bez golova posle prvih 45 minuta meča u Razgradu, iako je Ludogorec imao tri stopostotne prilike. međutim, dva puta odlično je intervenisao Volkom, dok je u jednom momentu i sreća pogledala crno-bele. Ne treba zaboraviti ni dve prilike Partizana. Nikolić je očigledno nezadovoljan jer je na zagrevanje poslao Grbića i Ninkovića.

40. minut - Uspeo je Partizan da se oslobodi pritiska Ludogoreca i prenese težište igre na sredinu terena. Međutim, ono što brine jeste to što nema uigranih akcija, nego se crno-beli oslanjaju na individualne akcije.

33. minut - Sjajna prilika za Marselinja, posle kornera, ali je Volkov izbacio loptu sa gol linije. Levi bek trenutno čuva Partizan.

30. minut - Kakva prilika za Živkovića na isteku pola sata igre. Ilić je proigrao Škuletića, ovaj centrirao u peterac, lopta je stigla do mladog Živkovića koji je promašio fudbal. Čak se i trener Nikolić uhvatio za glavu.

29. minut - Trenutno se igra na sredini terena. partizan pokušava preko polukontri, dok domaćin vreba grešku odbrane.

TELEGRAF U BUGARSKOJ (Petar Milinković): Grobari su od samog početka raspevani. Dočekani su zvižducima domaćih navijača koji samo povremeno ustaju i pozdravljaju svoju ekipu. Jedino grupica iza Lukačevog gola daje ritam udaranjem u bubnjeve. Trener Partizana Nikolić ustaje s klupe kako bi delio savete svojim pulenima.

21. minut - Korner za Bugare koji olako prilaze golu Lukača i dobra šansa za Marselinja, najagilnijeg igrača u redovima bugarskog šampiona.

fkp-ldg_42

17. minut - Tražili su jedanaesterac domaći fudbaleri posle intervencije Volkova, ali je sudija bio blizu i samo je odmahnuo rukom. Sjajno je levi bek Partizana stigao Aleksandrova i izvukao mu loptu pre šuta sa pet metara. Opasna kontra Ludogoreca.

13. minut - Ponovo su Škuletić i Stojanov bili u duelu i ponovo je bugarski golman bio uspešniji. U nastavku je korner izveo Drinčić, ali bez opasnosti po gol domaćina.

LUDOGOREC NA POSLEDNJA TRI MEČA IMA DVA REMIJA I JEDAN PORAZ. UZ TO, BUGARI SU SAMO JEDNOM TRESLI MREŽU RIVALA NA TIM MEČEVIMA.

11. minut - Neverovatno je šta je promašio Marselinjo. Bio je sam kao duh na petercu, posle centaršuta sa desne strane. Ipak, lopta je prohujala pored leve stative Lukačevog gola.

9. minut - Bolja igra srpskog vicešampiona na početku meča. Bugari pokušavaju dugim loptama, ali im to ne polazi za rukom. Viđene su i prve čarke na terenu, Brašanac je dobio žuti karton zbog grubog starta.

4. minut - Crno-beli su bolje otvorili meč. Idealna prilika za Škuletića, iskosa sa leve strane, i još bolja intervencija bugarskog golmana Stojanova.

2. minut - Velika prilika za Partizan. Pogrešila je odbrana Ludogoreca u petercu, ali Brašanac nije očekivao loptu, te je akcija propala.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ODUŠEVLJEN IGROM

    30. jul 2014 | 23:03

    Oduševljen sam igrom,kvalitetom i pristupom igri Partizana.Nadam se da će ovakve partije da pruže i tokom cele sledeće sezone pa da odbranimo titulu.ZVEZDA ŠAMPION!!!

  • 32.Zagorska divizija

    30. jul 2014 | 21:23

    Zar spiker nije na pocetku meca rekao-"Dobrodosli braco Srbi i navijaci Partizana"..? Xaxaxax pa cak i Bugari znaju da niste Srbi..cek,cek..prvo Hrvati pa Amerikanci i sad Bugari..NASTAVICE SE!

  • Pinokio

    31. jul 2014 | 00:44

    MRZIM PARTIZAN

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA