Srpski vaterpolo klubovi igraju u Jadranskoj ligi!

U Ligi 16 za sezonu 2014-15 od oktobra igraće Crvena zvezda, Vojvodina, Partizan i Radnički iz Kragujevca, uz osam hrvatskih, tri crnogorska i jedan slovenački klub

  • 2

Revolucila u vaterpolu na Balkanu! Dogovoren je početak regionalne lige, u kojoj će učestvovati četiri srpska tima, preneo je Vaterpolo savez Srbije.

U Ligi 16 za sezonu 2014-15 od oktobra igraće Crvena zvezda, Vojvodina, Partizan i Radnički iz Kragujevca, uz osam hrvatskih, tri crnogorska i jedan slovenački klub.

Igraće se u dve grupe po osam, kasnije će se formiratu grupe sa po četiri najbolja tima, odnosno ekipe koje su se plasirale od 5. do 8.mesta.

Hrvatski predstavnici u Jadranskoj ligi biće riječko Primorje EB, Jug CO iz Dubrovnika, zagrebačka Mladost i Medveščak, splitski klubovi Mornar BS, Jadran i POŠK, te Opatija. Crnu Goru predstavljaće Jadran iz Herceg Novog, Budva i Primorac iz Kotora, a Sloveniju Branik iz Maribora.

Perica Bukić iz HVS je nedavno rekao kako će novi format Jadranske lige doneti nove kvalitetne duele i pune tribine pored bazena.

- Kad od sledeće sezone postojeću ligu proširimo i na najkvalitetnije klubove iz Srbije, već postojeću najjaču ligu na svetu učinićemo još jačom i zanimljivijom - rekao je Bukić svojevremeno "Al Džaziri".

Ova proširena liga doneće još više utakmica kroz koje će „eć dokazani igrači pokazati sve što znaju, ali će i stasavati nove generacije mladih igrača.

- Očekujem pune tribine, jer će utakmice ovih klubova biti veoma zanimljive, kvalitetne i neizvesne - najavio je Bukić.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SAD SAMO BEUKANJE

    1. avgust 2014 | 15:03

    Sad smo daleko oslabljrni i sad ćemo samo da se brukamo.I sramno je što igramo ligu sa njima.Kada smo imali bednu ligu nisu hteli Partizan da puste a sad kada smo ojačali i kad možemo da ih učimo i pomažemo ih,sad nas zovu.Tako su nas upropastili i u košarci.

  • Pero

    1. avgust 2014 | 15:38

    Ovo je vise kao prosireno hrvatsko prvenstvo. Imaju osam klubova u ligi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA