SRBIJA VICEŠAMPION EVROPE! Mladi košarkaši poklekli u borbi za zlato!

Srpski juniori poraženi su od selekcije Turske sa 85:68 u finalu Evropskog prvenstva u Konji

  • 1

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Konji. Naši "orlići" poraženi su od selekcije domaćina Turske sa 85:68 (25:11, 11:18, 32:18, 17:22)

Iako su ciljali zlato, osvajanje srebrne medalje je takođe uspeh, povratak u vrh i korak dalje,  jer su naši juniori poslednju medalju osvojili 2012. godine i to bronzanu.

Inače, Srbija je poslednju titulu šampiona Evrope u konkurenciji juniora osvojila daleke 2009. godine, i to je bila generacija predvođena Dejanom Muslijem, Branislavom Đekićem i Danilom Anđušićem...

Na ovom meču silno su želeli zlato ali je turski tim bio bolji. Meč je rešen praktično u prvoj četvrtni, a definitvno odlučen u trećoj.  Najefikasniji u redovima Srbije bili su Stefan Peno sa 13 poena, dok je Radovan Đoković ubacio 10 koševa.

Počeli su naši orlići veoma loše i možda je taj početak odlučio ovaj meč. Razigrani Turci silovito su ih pregazili u prvoj četvrtini i vodili 25:11.

Turci su igrali kao u transu, a naši momci kao da su se uplašili protivnika i prosto nisu znali kako da reaguju. Grešili su neverovatno korai, duplo vođenje, izgubljene lopte, ređali su se kao na traci.

Odbrana je bila jako slaba, ali je veći problem bio napad, jer nisu mogli da pogode ništa, pa je rival imao polovinom druge četvrtine prednost 34:18.

Do kraja poluvremena srpski tim je uspeo da spusti prednost rivala na podnošljivih osam poena (36:28), a ali samo 28 ubačenih poena naše ekipe je govorilo da nešto treba da se menja, naročito u napadu.

Nastavak meča otklonio je svaku nadu da naši Orlići mogu do zlata. Turska je vezala sedam poena i ponovo došla do osetnije prednosti 43:30.

Pokušavali su naši i uspeli u jednom momentu da ponovo dođu ispod 10 razlike 43:35, ali to je bilo sve što su uradili

Furioznom igrom turski tim je napravio seriju 12-4, i vrlo brzo stigao do velike prednosti 55:39 i time je meč praktično bio rešen. Malo kasnije krajem trećeg perioda bilo je već plus 22 za Tursku (64:42) Turci su treći period rešili sa 32:18 i to je bio ključ njihove pobede.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA