Borković osmi u Argentini!

Na stazi Termas de Rio Hondo Borković je zauzeo je 8. mesto u drugoj trci i mogao je da uveća bodovni saldo, ali ga je zadesio peh u prvoj, kada je zbog prevelikog proklizavanja pukla guma na njegovom Ševrolet Kruzeru

  • 3

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković osvojio je u Argentini nova četiri boda u okviru svetskog prvenstva turing automobila.

Na stazi Termas de Rio Hondo Borković je zauzeo je 8. mesto u drugoj trci i mogao je da uveća bodovni saldo, ali ga je zadesio peh u prvoj, kada je zbog prevelikog proklizavanja pukla guma na njegovom Ševrolet Kruzeru. Vozač NIS Petrol Kampos Rejsing tima i jedini srpski predstavnik u prestižnom takmičenju pod okriljem FIA sada ima ukupno 21 bod.

Borković je startovao sa 14. pozicije na obe trke u Argentini, ali je u drugoj sjajnom vožnjom potvrdio kvalitet i bio najbrži od svih Ševroletovih vozača.

- Bilo je pakleno vruće na stazi, u drugoj trci sam obišao dva Sitroenova vozača, i Milera i Leba. Obišao sam ih sa spoljne strane, ali sam popustio da se ne bih sudario s nekim. Pogotovo posle iskustva iz prve trke, kada mi je pukla guma posle duela sa Koronelom -opisao je Borković prvi deo nastupa u drugoj trci, a prenosi pres služba srpskog automobiliste.

On je istakao da mu je bilo važno da se iz Argentine ne vrati praznih ruku.

- Bio sam stabilan i hteo da završim trku. Video sam da sam napravio distancu sa takmičarima iza sebe, a nije ni bilo vremena da napadam dalje. Zbog velikih vrućina gume su vrlo lako mogle ponovo da stradaju", kazao je Borković, kome predstoje dva meseca pauze do nastavka šampionata.

- Preostaju nam avgust i septembar u trazenju sponzora i radu sa inženjerom na automobilu, nažalost, bez testova zbog manjka finansija u budžetu - zaključio je Borković.

Junak trkačkog vikenda u Argentini bio je ljubimac domaće publike Hoze Marija Lopez, koji je trijumfovao na obe trke i time znatno uvećao šanse za titulu u generalnom plasmanu. WTCC sezona seli se u Aziju, gde će biti vožena poslednja četiri vikenda, a prvi je na programu u Pekingu 4. i 5. oktobra.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Panco

    4. avgust 2014 | 12:22

    Ma moze on bolje samo kad nemas kintu nemas ni dobar auto,mehanicare i inzenjera.

  • Pera

    4. avgust 2014 | 09:36

    Diskvalifikovan je zbog neregularnosti na automobilu

  • srbija

    4. avgust 2014 | 08:15

    Potvrdio kvalitet ej breee non stop je u donjem domu mislim da je malo pozurio sa ovim takmicenjem neosporavam njegovo umece ali to je moje misljenje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA