Nedović ozbiljnije povređen, Mundobasket pod znakom pitanja?

Član NBA ligaša Golden Stejta doživeo stres frakturu stopala, pa postoji mogućnost da Nedoviću ne putuje u Španiju što bi bio hendikep za naš tim

  • 11

Plejmejker košarkaške reprezentacije Srbije, Nemanja Nedović moraće da pauzira  tri do četiri nedelje zbog povrede stopala, saopštio je Košarkaški savez Srbije.

Tačna dijagnoza biće postavljena kada se bude vratio iz Italije, ali se sumnja da je u pitanju lakša stres fraktura stopala zbog koje je neophodno mirovanje.

- Sumnja se na manji prelom pete metatarzalne kosti u desnom stopalu. Nedović se u sredu vraća u Beograd i do kraja nedelje biće urađena magnetna rezonanca.

- Ukoliko nalaz bude potvrđen, neophodna je imobilizacija i mirovanje u trajanju od tri do četiri nedelje - rekao je doktor reprezentacije i predsednik Medicinske komisije Košarkaškog saveza Srbije, Dragan Radovanović.

To praktično znači da , ako se obistine slutnje Nedović propušta Svetski Kup u Španiji koji počinje za 26 dana što je nešto više od tri nedelje. Jasno je da on ne bi bio spreman da igra jer bi tek izašao iz povrede.

Srbija već ima problema sa povredama Nenada Krstića i Vladimira Micova a nedavno su otpali Vladimir Lučić, Nemanja Dangubić i Ognjen Kuzmić zbog povreda leđa, odnosno noge.

Nedović se povredio na meču protiv BIH, ali je još i Beogradu izvrnuo zglob i tako načeo povredu.

- Malo sam cimnuo zglob, nije ništa strašno - rekao je tada Nedović za Žurnal pre polaska za Trst

Ipak, ispostavilo se da je povreda malo ozbiljnije prirode

Sve i da se Nedović oporavi, postoji mogućnost da Golden Stejt Voriorsi zabrane Nedoviću da putuje u Španiju kako bi igrač izbegao dalje eventualno povređivanje i bio spreman za sezonu.

Reprezentaciju Srbije već u ponedeljak od 18 časova očekuje drugi meč u Trstu, a rival će joj biti selekcija Kanade.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mala crnka

    4. avgust 2014 | 14:12

    Lepo sam ja rekla pre nedelju dana da ce ostati na kraju samo Bogdanovic da igra protiv petorke bilo koje zemlje.....

  • grobar do koske

    4. avgust 2014 | 18:06

    Ostao samo BB SHOW !!! Pod hitno zvati Gagica,Milutinova,Tepica,Andrica,Milutonovica,Bezbradicu i uz Krleta(ako bude dovoljno oporavljen),lagano borba za medalju..a siguran sam da bi se u tom slucaju "oporavio"i Lucic i Velickovic !! Partizan-MIT ili cudo-PONOS SRBIJE !!!

  • Pinokio

    4. avgust 2014 | 13:38

    Da verujemo ti da si povredjen.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA