SREBRO ZA IVANU ŠPANOVIĆ: Srbija ima vicešampiona Evrope (FOTO)

Najbolja srpska atletičarka osvojila srebrenu medalju na EP u Cirihu sa skokom 6.81 metara

  • 23

Bravo za Ivanu Španović!!!  Skokom od 6.81 metar već u prvoj seriji, najbolja srpska atletičarka se okitila srebrnom medaljom na Evropskom prvenstvu u Cirihu.

S pravom je Ivana posle polufinala, gde je već nakon prve serije i skoka od 6.66 obezbedila finale, rekla da jedva čeka okršaj s najboljim skakačima starog kontinenta jer je borba bila žestoka do poslednjeg momenta.

Srpkinja je sa pomenutim skokom bila prva nakon tri serije, ali je svetska šampionka u dvorani Elojz Lezur u četvrtoj seriji skočila 6.85 i tim rezultatom obezbedila zlatnu medalju. Treća je bila Ruskinja Darja Klišina sa skokom 6.65, odrađen u poslednjoj seriji.

 

Već posle prve serije bilo je jasno da će Francuskinja i Srpkinja raspodeliti medalje, dok je Ruskinja u poslednjoj seriji uskočila gore. Činilo se da je zlato za Srbiju bilo blizu jer je Francuskinja nakon treće serije skočila samo 6.65 metara, ali je pomenuta četvrta runda bila kobna po našu Ivanu koja je na nivou, osim u prvoj, bila jedino u petoj seriji.

Nakon skoka od 6.81 metar usledio je pad na 6.36, potom je Ivana skočila 6.53, zatim 6.75 u četvrtoj seriji, da bi usledio skok od 6.80 i poslednji od 6.65. U svakom slučaju bravo za Ivanu Španović. Posle bronze sa SP, osvojila je i srebro na EP.

Ovo je prva medalja za Srbiju na EP u Cirihu, a vredi pomenuti i to da je Emir Bekrić prošao u finale trke na 400 metara prepone.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA