Raspucana Đorđevićeva Srbija ubedljiva protiv Argentine u Areni! (FOTO)

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je reprezentaciju Argentine rezultatom 82:67 u polufinalu turnira "Trofej Beograda"

  • 13

Kakva partija izabranika Aleksandra Đorđevića! Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je svoje kolege iz Argentine u polufinalu turnira "Trofej Beograda" rezultatom 82:67.

Naši momci su pružili sjajnu partiju i tokom svih 40 minuta držali sjajan ritam, a utakmicu su prelomili krajem prve i početkom druge četvrtine kada su uspeli da se odlepe na visoku prednost. Pored toga što smo uspeli da dobijemo tri od četiri deonice, ono što posebno može da raduje selektora Srbije je igra u napadu, koja je bila perfektna.

Najzaslužniji za pobedu Srbije bio je Miroslav Raduljica sa poena 15 poena, osam je postigao Bogdan Bogdanović, a Raško Katić i Nemanja Bjelica po sedam. U timu Argentine, odličan je bio Noćioni sa 13 poena, dok je Herman postigao tri manje.

SRBIJA: Micov 4, Jović 4, Bogdanović 8, Bjelica 7, Marković 5, Kalinić 4, Krstić, Raduljica 15, Katić 7, Štimac 3, Simonović 3, Mitrović 6.

ARGENTINA: Skola 5, Mata 2, Kampaco 5, Priđoni 5, Laprovitola 4, Gutierez 0, Delia 1, Herman 10, Noćioni 13, Bortolin, Zafar 3.

Srbija je odigrala fenomenalno prvo poluvreme. Iako su naši momci malo nervoznije ušli u utakmicu, usledile je sjajna igra, naročito u fazi napada.Viđeno je puno kontranapada i atraktivne igre, pa je publika u Kombank Areni mogla da bude zadovoljna viđenim. Serijom 12:2 u finišu prve i početkom druge četvrtine Srbija je gradila prednost.

Odlični su bili Bogdan Bogdanović i Miroslav Raduljica, a uz podršku Luke Mitrovića i Vladimira Micova, "orlovi" su stigli do velike prednosti koja je iznosila 21 poen. Ipak, Argentina je uspela da se sabere u finišu druge deonice i da serijom 11:3 spusti prednost na 14 razlike na kraju poluvremena.

Izabranici Aleksandra Đorđevića su i nastavku igre nastavili sa dobrom igrom. Ponovo je odličan bio Raduljica, a uz solidne role Bjelice i Jovića, prednost je ponovo bila +21. Nastavilo se u sličnom ritmu, Srbija je održavala visoku prednostu, a Argentina se svim silama trudila da izbegne rezultatsku katastrofu.

U poslednjoj četvrtini naši momci su malo usporili ritam, gosti su napravili seriju 11:3 i približili se na minus 11. Ipak, utakmica nijednog trenutka nije dobila epitet neizvesne, jer se Srbija konsolidovala i sačuvala veliku prednost. Naši momci će u nedelju u finalu turnira igrati sa Turskom koja je savladala Portoriko. Ni u ovom meču nisu nastupali Nenad Krstić i Miloš Teodosić.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA