Šampion siguran sa Kolarovim u timu, Liverpul i Staridž pokvarili Tadićev sjajan debi u Premijer ligi! (VIDEO)

Srpski reprezentativac bio je jedan od najboljih na terenu, ali je njegov Sautempton ipak poražen od Liverpula*Mančester Siti je rezultatom 2:0 slavio na gostovanju u Njukaslu

  • 3

Liverpul je trijumfalno krenuo u novu sezonu Premijer lige! "Crveni" su uspeli uz dosta muke da na svom terenu savladaju Sautempton 2:1 i to bez pomoći Lazara Markovića koji se još uvek oporavlja od povrede. Sa druge strane u ekipi "svetaca" od prvog minuta na terenu se našao Dušan Tadić i bio je jedan od najboljih igrača na terenu.

Može da bude zadovoljan Brendan Rodžers izdanjem svojih pulena koji su pokazali da se odlazak Luisa Suareza neće osećati u napadu, jer su ga odlično zamenili njegov partner iz prošle sezone Danijel Staridž i mladi Rahim Sterling koji bi trebalo da ove godine eksplodira.

Upravo je izdanak Liverpulove škole doveo svoj tim u vođstvo koji je sjajan pas Hendersona pretvorio u pogodak u 23. minutu. Međutim, gosti se nisu predali posle toga, već su krenuli da napadaju, baš kao što je i domaći tim krenuo po drugi pogodak.

Do izjednačenja su došli izabranici Ronalda Kumana, a najzaslužniji za to bio je srpski reprezentativac Dušan Tadić. Fantastični vezista je na svom debiju upisao asistenciju i to kakvu. Petom je proigrao Klajna koji je odlično šutirao i savladao Minjolea. Zbog toga je i ispraćen ovacijama gostujućih navijača.

Ipak, Liverpul je uspeo da dođe do pobede zahvaljujući Danijelu Staridžu. Napadač "crvenih" je u 79. minutu postigao svoj prvenac u novoj sezoni za oduševljenje prepunog Enfilda i pobednički početak novog prvenstva.

U drugoj utakmici koja je odigrana u nedelju, aktuelni branilac trofeja u Premijer ligi, Mančester Siti slavio je na teškom gostovanju protiv Njukasla rezultatom 2:0. Prvi pogodak postigao je David Silva posle sjajne asistencije Edina Džeka, šest minuta pre isteka prvog poluvremena, da bi konačan rezultat postavio Serhio Aguero u trećem minutu sudijske nadoknade.

U pobedničkom timu svih 90 minuta odigrao je Aleksandar Kolarov, dok Matija Nastasić nije bio ni na klupi na rezerve, pa je njegov odlazak sa "Etihada" sve izvesniji. Solidnu ulogu u pobedi "građana" imao je i Stevan Jovetić koji je na terenu proveo 73 minuta.

Premijer liga 1. kolo:

Subota:

Mančester junajted - Svonsi 1:2

(Ki Sung Jong 28, Sigurdson 73 - Runi 52)

Stouk - Aston Vila 0:1

(Vajman 50)

Lester - Everton 2:2

(Uloa 22, Vud 86 - Mekgidi 20, Nejsmit 45)

Vest Hem - Totenhem 0:1

(Kolins 63 c.k. - Dajer 90+3, Noton 24 c.k.)

VBA - Sanderlend 2:2

(Berainjo 42p, 74 - Ketermol 5, Larson 85)

KPR - Hal 0:1

(Čester 52)

Arsenal - Kristal Palas 2:1

(Košćelni 45+1, Remzi 90+1 - Hangeland 35)

Nedelja:

Liverpul - Sautemton 2:1

(Sterling 23, Staridž 79 - Klajn 56)

Njukasl - Mančester Siti 0:2

(Silva 39, Aguero 90+3)

Ponedeljak:

Barnli - Čelsi 21.00

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrki

    17. avgust 2014 | 17:38

    Mnogo mi je drago zbog Tadica, polako napreduje u karijeri. Nadam se da ce i u premier ligi da igra kao i u holandiji. Mislim da su cak i unapredili tu poziciju jer je po meni Tadic bolji od Lalane. Mozda bi bilo pravedno da se zavrsilo nereseno ali nema veze, bitno da je Tadic bio dobar.

  • Kamancha

    18. avgust 2014 | 08:33

    Tadic je strasan plej,steta je sto nikad nema dovoljno snage,bio bi najbolji vezni u Evropi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA