Da li ste spremni za srpskih sportskih mesec dana?

Kada je sport u pitanju, pred nama je vrela jesen: Nole i teniseri se takmiče u Americi, Ivana skače u Cirihu, košarkaši sa novim selektorom nastupaju u Španiji, košarkašice Srbije u Turskoj, a Svetsko prvenstvo očekuje i odbojkaše i odbojkašice Srbije

  • 1

Kada su sportski događaji u pitanju, ovo leto obeležilo je Svetsko prvenstvo u fudbalu.

Međutim, čini se da će kraj avgusta i septembar doneti još interasantnija takmičenja u brojnim sportovima: košarci, odbojci, tenisu, atletici, ali i redovne utakmice fudbalskih liga.

Pre svih zanimljivih takmičenja, danas počinje poslednji Gren slem sezone. Naš Novak Đoković postavljen je za prvog nosioca, a očekuje se da će na US Openu odigrati bolje nego na prethodnim turnirima u Torontu i Sinsinatiju.

Novakov privi protivnik biće Argentinac Dijego Švarcman, dok će olakšavajuća okolnost na njegovom putu do finala sigurno biti izostanak Rafaela Nadala, branioca titule.

Pre takmičenja u timskim sportovima, očekuje nas finale Dijamantske lige u Cirihu 28. avgusta. Posle sjajnog trećeg mesta na turniru u Stokholmu, Ivanu Španović očekuje završnica sledeće nedelje, u kojoj će pokušati da se domogne prvog mesta! Ivana je za sada druga sa ukupno osam bodova, dok je Amerikanka Bartoleta prva sa 12 bodova, a Francuskinja Lesur na trećem mestu sa sedam bodova.

Ljubitelji igre pod obručima sitno broje do početka Mundobasketa u Španiji. Ostalo je još sedam dana, selektoru Saši Đorđeviću da odluči ko još neće putovati na Prvenstvo, a načim reprezentativcima da se što bolje pripreme za protivnike u grupi A: Španiju, Brazil, Francusku, Egipat i Iran. Finalna utakmica igra se 14. septembra u Madridu.

Prva utakmica reprezentacije Srbije: Granada, 30. avgust 15.30, Egipat-Srbija

Istog dana, tačnije od 30. avgusta u Poljskoj igra se Svetsko prvenstvo u odbojci za muškarce. Naša selekcija je u grupi A, mesto među prve tri ekipe, koje vodi dalje, moraće da izbori u duelima sa domaćinom, Argentinom, Kamerunom, Venecuelom i Australijom. Reperzentacije će se takmičiti u sedam gradova, a finale se igra 21. septembra u Varšavi.

Prva utakmica: Vroclav, 30. avgust 20.30, Poljska-Srbija

Osim muške, uživaćemo i u ženskoj odbojci, pošto se u Italiji igra Svetsko prvenstvo od 23. septembra do 12. oktobra. Odbojkašice Srbije takmičenje počinju u Trstu, gde će se u grupi B sastati sa Brazilom, Turskom, Kanadom, Kamerunom i Bugarskom.

Prva utakmica: Trst, 23. septembar, 17.oo Srbija-Turska

Paralelno sa ženskom odbojkom, pratićemo i nadmetanje u ženskoj košarci u okviru Svetsog prvenstva u Turskoj od 27. septembra do 5. oktobra! Posle više od 10 godina pauze, naša nacionalna selekcija zahvaljujući dobrom plasmanu na EP u Francuskoj prošle godine, ove jeseni igraće sa najboljim igračicama sveta u grupi D sa Amerikom, Angolom i Kinom.

Prva utakmica: Istanbul, 27. septembar, 19.15 Srbija-Angola

Nedavno su počela takmičenja i u fudbalskim ligama širom Evrope, pa tako i kod nas, što svakako nije zanemarivo.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srb

    26. avgust 2014 | 02:10

    Zaboravili ste da pomenete nase vaterpoliste, koji su nas obradovali jos jednim zlatom..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA