ŠTA NAS ČEKA ZA VIKEND: Kreću Nemci, prštaće u Mančesteru između Markeca i Kolarova, goreće Amsterdam!

Ovog vikenda očekuje nas početak Bundeslige, a već u prvom kolu videćemo jedan derbi*Drugo kolo Premijer lige obeležiće duel u Mančesteru između Sitija i Livepula

  • 0

Kako se leto bliži kraju, tako i većina fudbalskih prvenstva počinje. Ovog vikenda počinje Bundesliga, kao i Primera, dok će narednog vikenda krenuti i Italijani i uživanje za sve ljubitelje može da počne.

Kao i svakog petka, Telegraf sport vam predlaže koje utakmice će obeležiti naredni fudbalski vikend.

BORUSIJA DORTMUND - BAJER LEVERKUZEN (subota 18.30 Eurosport 2)

Marco Reus,

Za vikend nas očekuje i start Bundeslige, a odmah u prvom kolu videćemo veliki derbi u Dortmundu. "Milioneri" dočekuju Bajer iz Leverkuzena i obe ekipe će imati priliku da na startu šampionata pokažu šta se od njih može očekivati u narednoj sezoni.

Borusija dočekuje novu sezonu sa sličnim sastavom kao prošle sezone, izuzev odlaska Roberta Levandovskog, ali je stigao Ćiro Imobile. Videćemo i kakva će biti ovogodišnja uloga srpskih reprezentativaca, Nevena Subotića i Miloša Jojića. Gosti iz Leverkuzena takođe nisu mnogo menjali sastav, a videćemo ko će upisati prve bodove u novoj sezoni.

VOJVODINA - CRVENA ZVEZDA (subota 20.30 Arenasport 1)

Duel dve ekipe koje su u proteklim sezonama imali veoma uzbudljive mečeve. U prva dva kola obe ekipe su zabeležile pobede, a sada  je sigurno da makar jedan od dva tima neće moći da ima maksimalan skor. Crveno-beli nisu slavili na protekla tri gostovanja u Novom Sadu, pa će sigurno želeti da prekinu negativnu tradiciju.

Nenad Lalatović će konačno moći da računa na igrače pristigle u letnjem prelaznom roku, pa je to sigurno olakšavajuća okolnost za Zvezdu. Podmlađeni tim "lala" ove sezone je pokazao da može da igra atraktivan i napadački fudbal, a duel protiv gostiju iz Beograda pokazaće da li kvalitet Vojvodine može da se poklopi sa najvišim ambicijama.

AJAKS - PSV (nedelja 16.45 Sportklub 2)

U trećem kolu holandskog šampionata očekuje nas veliki derbi između Ajaksa i PSV-a. Obe ekipe su sjajno ušle u sezonu sa dve ubedljive pobede, pa nas sigurno očekuju mnogo uzbuđenja na "Amsterdam areni".

Posle par godina, čini se da je ekipa iz Ajndhovena oformila grupu igrača koja može da osvoji titulu, a najbolja prilika da to dokažu biće protiv najvećeg favorita za osvajanje šampionata i velikog rivala.

PARTIZAN - DONJI SREM (nedelja 19.00 Arenasport 5)

Posle pobede nad Nefčijem u kvalifikacijama, crno-beli žele da nastave trijumfalni niz u Jelen Superligi, a protivnik će im biti ekipa protiv koje imaju tri vezane pobede. Sa druge strane, gosti iz Pećinaca svakako neće biti lak zalogaj, s obzirom da im ove sezone u srpskom prvenstvu nije jedina ambicija opstanak.

Marko Nikolić će na ovoj utakmici možda dati veću minutažu igračima koji su stigli u letnjem prelaznom, a interesantno je da će na ovoj utakmici navijačka frakcija "Zabranjeni" vratiti na jug.

MANČESTER SITI - LIVERPUL (ponedeljak 21.00 Sportklub 1)

Drugo kolo Premijer lige donosi nam veliki derbi između "građana" i "crvenih". Biće ovo prva prilika da jedna od ove dve ekipe pokaže koliko je zaista jaka pobedom nad velikim rivalom. Biće ovo i svojevrstan srpski derbi, s obzirom da se Lazar Marković oporavio od povrede, dok se Aleksandar Kolarov skoro sigurno očekuje u startnoj postavi Sitija.

Klub sa "Enfilda" u Premijer ligi ne zna za trijumf na "Etihadu" još od 2008. godine, pa ćemo videti da li će uspeti da prekinu negativnu tradiciju.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA