MI SMO VATERPOLO VELESILA! Podmlađena Srbija pobedila Mađarsku i osvojila FINA kup!

Naša dosta podmlađena selekcija u odnosu na onu koja je pre samo mesec dana odbranila titulu šampiona Evrope pobedila je u Kazahstanu Mađarsku u neizvesnom meču sa 11:9

  • 23

Srbija je još jednom pokazala svetu ko je glavni u vaterpolu!

U finalu FINA kupa u Kazahstanu, naša dosta podmlađena selekcija u odnosu na onu koja je pre samo mesec dana odbranila titulu šampiona Evrope, pobedila je Mađarsku u neizvesnom meču sa 11:9 (1:2, 3:3, 1:1, 2:1, 4:2)!

Mađari su bili na dobrom putu da se osvete, ali su naši igrači uspevali da drže ritam. Imali su zaostatak od dva gola, propuštali su šanse, ali je u poslednjoj deonici, bolja kocentracija uz malo sreće i sjajnog Živojinovića na golu, dovela do novog izjednačenja.

Kako je rezultat ostao 7:7, pristupilo se izvođenju penala, a ključan momenat je bila odbrana Živojinovića, posle koje su pogađali Rašović i Vasić za novo slavlje i titulu naših hrabrih vaterpolista!

Lista strelaca:

Srbija: Živojinović, S. Rašović 1, Obradović 2, Marković, Subotić 3, Eškert, Mandić 2, V. Rašović, Ranđelović, Ubović 1, Vasić 2, Vuksanović, Rističević.

Mađarska: Deker, Gor-Nađ, Madaraš 1, Erdelji 4, Batori 1, Hošnjanski 1, Ad. Deker 2, Angial, Da Varga, De. Varga, Bedo, Harai, Levai.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je vaterpolo reprezentaciji.

"Osvajanje triple krune - Svetskog kupa, Svetske lige i Evropskog prvenstva - dokaz je da Srbija ima sjajnu novu generaciju mladih igrača. Oni su danas, ovim fenomenalnim uspehom, ponovo potvrdili dominaciju srpskog vaterpola na svetskoj sceni. Čestitam i želim da nastave istim tempom," navodi se u čestitki ministra Udovičića.

Konačan plasman:

1. Srbija

2. Mađarska

3. Hrvatska

4. SAD

5. Australija

6. Kazahstan

7. Crna Gora

8. Južna Afrika

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bole

    24. avgust 2014 | 13:24

    Nije loše ni komšijama Mađarima i Hrvatima,mogu biti ponosni i čast im je što stoje zajedno na postolju pored Velike Srbije.

  • Lesko

    24. avgust 2014 | 13:05

    Svska cast momci.

  • Kursula

    24. avgust 2014 | 12:53

    bravo momci najbolji ste, sve cestitke

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA