Srbija izgubila dobijeno! Uz pomoć sudija i Lovernja! (VIDEO)

U drugom kolu grupe A Svetskog prvenstva u Španiji, Srbija je poražena od Francuske rezultatom 74:73

  • 73

Košarkaši Srbije izgubili su utakmicu drugog kola grupe A na Svetskom prvenstvu u Španiji od Francuske rezultatom 74: 73. Odlučujući poen sa linije slobodnog bacanja postigao je bivši košarkaš Partizana, Žofri Lovernj sekund pre kraja, nakon čega je Bjelica pokušao sa celog terena, ali nije bio blizu.

Naši košarkaši su igrali sjajno tokom prvog poluvremena, ali je u nastavku igre usledio veliki pad, naročito u fazi odbrane. Dozvolili smo Francuzima veliki broj skokova napadu, ali smo i pored toga mogli do trijumfa, jer smo u poslednji minut utakmice ušli sa dva poena prednosti i napadom.

Treba spomenuti i faktor sudija, s obzirom da pri nerešenom rezultatu i napadu naše reprezentacije na 16 sekundi pre kraja nije sviran očigledan faul nad Bogdanom Bogdanovićem, kao i da je faul nad Lovernjom sekund pre kraja bio vrlo diskutabilan.

Najefikasniji u redovima Srbije bio je Miroslav Raduljica sa 21 poenom i sedam skokova, Bogdanović je dodao 12, a Bjelica 11 poena. Apsolutni junak meča bio je Žofri Lovernj koji je ubacio 19 poena i imao šest skokova. Srbija naredni meč na prvenstvu igra u ponedeljak od 17.30  protiv Irana.

Srbija: Teodosić 5, Simonović 5, Jović 9, Bogdanović 12, Bjelica 11, Marković 0, Kalinić 7, Birčević, Krstić, Raduljica 21, Katić 2, Štimac 1

Francuska: Ortel 4, Batum 11, Dio 15, Lovernj 19, Kahudi 3, Džekson 12, Furnije, Pietrus, Gober 3, Diao 4, Tili, Žirabal 3

TOK MEČA:

Prva četvrtina:

Naša selekcija je odlično otvorila utakmicu. Veoma agresivno u odbrani, dok su u napadu sjajni bili Bogdanović i Kalinić, pa smo odmah stigli do prednosti od 8:3. Nastavilo se u istom ritmu, Francuska je teško dolazila do poena, a kada jeste, to je uglavnom bilo preko Lovernja, dok je Bogdanović i dalje pogađao i stigao već do osam ubačenih poena, a priključili su mu se i Simonović, Raduljica i Bjelica.

U finišu prve deonice, Francuzi su uspeli da uđu u ritam u fazi napada i da stignu do prve minimalne prednosti, na meču, ali je Teodosić vratio prednost Srbiji za - 22:21 - na kraju prve deonice.

Druga četvrtina:

I drugu četvrtinu smo sjajno počeli i to serijom - 7:0, za dva minuta. Četiri poena postigao je Jović, dok je Raduljica upisao nova tri poena. Francuska je pokušavala da se vrati potpuni rezultatski priključak, ali su naši momci sve propuste u odbrani, uspevali da nadoknade pametnim rešenjima u napadu.

Đorđević kao i u prvom meč, dosta rotira i samim tim uspeva da održi visok ritam utakmice, a naša selekcija je do prve dvocifrene prednosti uspela da stigne u 19. minutu kada je Štimac poentirao posle asistencije Simonovića. Nedugo posle toga usledila je i trojka Teodosića za ubedljivih 42:31, ali je Lovernj uspeo da smanji razliku za 42:34 na poluvremenu.

Treća četvrtina:

Francuska je odlučnije ušla u drugo poluvreme i za manje od tri minuta postigla šest poena, ali je Raduljica održavao prednost Srbije. Ipak, onda je usledila trojka Džeksona uz faul Markovića, kao i zakucavanje Diao u kontri, pa su "petlovi" stigli do izjednačenja.

Naši momci u tim momentima nisu gubili glavu, već su nastavili sa igrom kao u prvom poluvremenu. Raduljica je nastavio da zadaje velike probleme Francuskoj, priključio mu se Jović, kao i Bjelica, ali je odbrana slabo funkcionisala, pa se igralo u egalu, da bi se na poslednji dvominutni odmor otišlo sa prednošću našeg tima od - 62:60.

Četvrta četvrtina:

Loše smo ušli u poslednju četvrtinu, Francuska je stekla tri poena prednosti, ali su usledili poeni Bogdanovića i Jovića, pa je prednost opet bila na našoj strani. Nakon toga je poentirao i Bjelica, kao i Simonović, pa je Srbija opet stigla do plus četiri. Ipak, Francuzi su brzo vratili egal i u poslednji minut se ušlo sa dva poena prednosti i napadom za Srbiju. Ipak, Bjelica nije uspeo da pogodi, trojku, a na 16 sekundi pre kraja, Diao je poravnao rezultat.

Odgovornost u našem timu je preuzeo Bogdanović, ali mu je lopta ispala četiri sekunde pre kraja, doduše uz očigledan faul Diaoa. Usledio je faul Raduljice nad Lovenjom sekund pre kraja  utakmice, koji je pogodio samo jedno slobodno bacanje, a nakon toga Bjelica je probao sa celog terena, ali nije bio precizan.

(Telegraf.rs)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đorđe

    31. avgust 2014 | 18:33

    Vujošević je grobar srpske košarke!

  • Miki

    31. avgust 2014 | 17:15

    To je taj veliki igrac,cim nema pomoci sudija odma je prosek od igraca. E moj Bogdanovicu tako se ne igra kosarka! Cistu loptu si prodao.

  • vlada

    31. avgust 2014 | 19:10

    ma najmanji problem je taj posednji napad! Najveci problem je suterski trning Bogdana Malog Bogdanovica sa trojke, kada je trebalo da se otcepimo. 3/0 u bitnim trenucima, i to u 4 napada :D tuga!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA