ZAMALO NOVO ČUDO KRUNIĆEVE: Srpkinji ponestalo snage da slomi Azarenku!

Imala je vođstvo u setovima i odlično je igrala, ali dva pada koncentracije i nedostatak iskustva su bili kobni po 21-godišnju teniserku

  • 8

Vrlo malo je falilo Aleksandri Krunić da napravi i drugo veliko iznenađenje na US openu i uđe u istoriju Otvorenog prvenstva SAD kao najslabije plasirana kvalifikantkinja koja je došla do četvrtfinala. Ipak, posle velike borbe i sat i 40 minuta igre zaustavila ju je na tom putu Viktorija Azarenka 4:6, 6:4, 6:4.

Imala je 21-godišnja Srpkinja priliku da skine skalp dvostrukoj pobednici Australijen opena, ali joj je u ključnim momentima nedostajalo koncentracije, a ponajviše iskustva, ali može da bude ponosna kako na ovaj meč tako i na čitav turnir kako je odigrala, a i Srbija na nju, jer je bez sumnje dobila još jednu vrhunsku igračicu.

Propisno je namučila 16. nositeljku na turniru, a svojim potezima na terenu naterala na ovacije poslovično rezervisane Amerikance koji su bili oduševljeni njenom igrom i zdušno je bodrili tokom čitavog meča.

Igranje na legendarnom "Artur Eš" terenu ostavilo je utisak na srpsku teniserku na početku meča zbog čega je imala tremu i olako prepustila protivnici da odmah napravi brejk. Međutim, čim je čula kolikun podršku ima sa tribina odmah se Aleksandra opustila i zaigrala mnogo bolje.

Počela je da ređa vinere i tera protivnicu na greške, servis je proradio i ubrzo je uspela da vrati dva brejka koja je izgubila, ali i da osvoji još jedan, nanizala je četiri uzastopna gema i osvojila prvi set što je izazvalo pravi delirijum na tribinama "Flešing medouza".

Gde je završila prvi deo igre, tu je nastavila u drugom, ali je i Beloruskinja počela da diže svoj nivo tenisa, pa je publika dobila priliku da uživa u velikoj borbi i fantastičnim potezima i poenima, a Krunićeva ih je često svojim sjajnim udarcima terala da ustanu i aplaudiraju.

Ipak, jedan mali pad koncentracije i loše odserviran gem u drugoj polovini seta koštao ju je gema i Azarenka je napravila brejk, a posle velike borbe na njen servis uspela da dođe do izjednačenja. Ovo je uznemirilo našu igračicu koja pod utiskom izgubljenog seta dozvoljava protivnici da joj oduzme servis i na startu odlučujućeg dela meča.

Neverovatna volja i mentalna snaga su, ipak, omogućili srpskoj teniserki da vrlo brzo povrati izgubljeni i gem i ponovo vrati meč u egal i to baš u trenucima kada je 16. nositeljka na turniru zaigrala na mnogo višem nivou. Usledila je velika borba, ali je Aleksandra svoju priliku propustila u devetom gemu trećeg seta kada nije iskoristila brejk loptu i ubrzo je meč bio gotov.

Beloruskinja će u četvrtfinalu igrati protiv Ekatarine Makarove, dok Srpkinji ostaje sedam nezaboravnih dana u dosadašnjoj karijeri, a od sledećeg ponedeljka veliki skok na WTA rang listi, ali naravno ovo je za nju tek početak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    2. septembar 2014 | 13:41

    Boze ta Azarenka kakav hod muski kakva glupa faca kakav folirant koji dranjem ometa protivnike trazi nepostojoce medicinski time out kada joj ne ide slonica prava ne znam da li ste je gledali sinoc kada je pokusavala kao sa publikom da prica bukvalno se blamira niko je ne zarezuje 2% A ova Krunicka ja sam se zaljubio :)

  • Д ......

    2. septembar 2014 | 13:12

    Баш ме је одушевила

  • Brunox

    2. septembar 2014 | 08:54

    Svaka cast na uspehu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA